Jako obvykle bude večer provoněný ájurvédskou kuchyní pod taktovkou Garyho Wrighta. Jeho hostem se tentokrát stane Jiří Štift. Chef, který je spojený s odvážným krokem – se vstupem molekulární kuchyně na tuzemskou kulinární scénu. Štift je bývalý porotce celosvětově známého televizního pořadu MasterChef a současný spolumajitel a šéfkuchař atraktivní restaurace Sia — několikapatrového podniku v asijském duchu. V 17 hodin kulinární mistři společně naservírují předkrm a postupně celé asijské menu v duchu jara. Můžete se těšit na následující menu.
MENU
Welcome drink — Infuze z černého bezu, červeného rybízu a fenyklu
Předkrm — Křupavé dosa krekry se čtyřmi druhy čatní (rakytník & zázvor, černý bez & fenykl, rebarbora & římský kmín & máta, meruňka & zázvor & kardamom)
Polévka — Chřestová se žlutým hrachem, Tom Yam Tofu
Hlavní chod — Letní Ayurvedic bowl (červená a černá rýže, batáty a zelená čočka, fazolky Adzuki a baby karotka, čočka s červenou cibulkou, kokosové mléko, koriandr s mátou, meruňkové a tamarindové čatní, meloun se slunečnicovými a sezamovými semínky, topping z klíčků a chili), Vietnamské rýžové nudle Nam Bộ (kukuřičné koláčky & zelená papája & kešu ořechy & medový dresink s chili & asijské bylinky)
Desert — Mrkvová chalwa, Tapiokové perličky & kokosové mléko & exotické ovoce
Digestiv – Osvěžující infuze z fenyklu, jasmínu a růží
Od půl sedmé přijde na scénu muž, který prozkoumává neprošlapané cesty a má rád excentrický přístup k životu. Ekonom, filantrop a renesanční člověk – Václav Dejčmar. Tématem budou přírodní psychedelika. Dejčmar povede přednášku s názvem Ayahuasca – dobro či zlo, která se bude věnovat peruánské „lijáně smrti“ — ayahuasce. Na ni bude tématicky navazovat film Bufo Alvarius — The Underground Secret, který Dejčmar nedávno dokončil. Sekret z pouštní ropuchy Bufo Alvarius je považován za dosud nejsilnější přírodní psychoaktivní substanci. Po filmu, který jistě vyvolá řadu otázek, bude následovat diskuze.
Vstupenky v prodeji na GoOut zde.
Text Barbora Vojtová