Ayurvedic Breakfast: Muži, kteří se nebojí experimentovat

V pondělí 17. června od 17 hodin proběhne v pražské Art & Event Gallery v Černé labuti tradiční ájurvédská večeře s přednáškou. Tentokrát se akce ponese v „riskantním“ duchu. Hlavní roli totiž budou hrát muži, kteří se nebojí experimentovat!V pondělí 17. června od 17 hodin proběhne v pražské Art & Event Gallery v Černé labuti tradiční ájurvédská večeře s přednáškou. Tentokrát se akce ponese v „riskantním“ duchu. Hlavní roli totiž budou hrát muži, kteří se nebojí experimentovat!

Jako obvykle bude večer provoněný ájurvédskou kuchyní pod taktovkou Garyho Wrighta. Jeho hostem se tentokrát stane Jiří Štift. Chef, který je spojený s odvážným krokem – se vstupem molekulární kuchyně na tuzemskou kulinární scénu. Štift je bývalý porotce celosvětově známého televizního pořadu MasterChef a současný spolumajitel a šéfkuchař atraktivní restaurace Sia — několikapatrového podniku v asijském duchu. V 17 hodin kulinární mistři společně naservírují předkrm a postupně celé asijské menu v duchu jara. Můžete se těšit na následující menu.

MENU

Welcome drink — Infuze z černého bezu, červeného rybízu a fenyklu
Předkrm — Křupavé dosa krekry se čtyřmi druhy čatní (rakytník & zázvor, černý bez & fenykl, rebarbora & římský kmín & máta, meruňka & zázvor & kardamom)
Polévka — Chřestová se žlutým hrachem, Tom Yam Tofu
Hlavní chod — Letní Ayurvedic bowl (červená a černá rýže, batáty a zelená čočka, fazolky Adzuki a baby karotka, čočka s červenou cibulkou, kokosové mléko, koriandr s mátou, meruňkové a tamarindové čatní, meloun se slunečnicovými a sezamovými semínky, topping z klíčků a chili), Vietnamské rýžové nudle Nam Bộ (kukuřičné koláčky & zelená papája & kešu ořechy & medový dresink s chili & asijské bylinky)
Desert — Mrkvová chalwa, Tapiokové perličky & kokosové mléko & exotické ovoce
Digestiv – Osvěžující infuze z fenyklu, jasmínu a růží

Od půl sedmé přijde na scénu muž, který prozkoumává neprošlapané cesty a má rád excentrický přístup k životu. Ekonom, filantrop a renesanční člověk – Václav Dejčmar. Tématem budou přírodní psychedelika. Dejčmar povede přednášku s názvem Ayahuasca – dobro či zlo, která se bude věnovat peruánské „lijáně smrti“ — ayahuasce. Na ni bude tématicky navazovat film Bufo Alvarius — The Underground Secret, který Dejčmar nedávno dokončil. Sekret z pouštní ropuchy Bufo Alvarius je považován za dosud nejsilnější přírodní psychoaktivní substanci. Po filmu, který jistě vyvolá řadu otázek, bude následovat diskuze.

Vstupenky v prodeji na GoOut zde.

ajurvedska-vecere-s-prednaskou

ajurvedska-vecere-s-prednaskou-zdravi

ajurvedska-vecere-s-prednaskou-jidlo

ajurvedska-vecere-s-prednaskou-gary-wright-sift-siering-vojtova

dejcmar-ajurvedska-vecere-rozhovor

Text Barbora Vojtová

Mohlo by vás zajímat

Přečtěte si

Gault&Millau Guide 2021: TOP 7 berlínských restaurací

“Nikdy nebyla gastronomická rozmanitost tak pestrá, nikdy nebyla kulinářská úroveň vyšší,” řekl Dr. Christoph Wirtz, šéfredaktor průvodce Gault&Millau Guide 2021. Gastronomická bible každoročně oceňuje ty nejlepší. Do nového Průvodce 2021 vydávaného organizací Restaurantlandschafft se dostalo 1 000 německých restaurací. 500 z nich je oceněno až 19,5 body. Berlín, který byl dříve považován za kulinářskou „poušť“, získal pěkných 21 míst. Zde jsou ty nejlepší z nich.
Přečtěte si

Kde se najíst pod širým nebem a mít u toho božský výhled? Pět nejkrásnějších stylových teras v Berlíně

Konečně zase sedět venku! Říká si od konce května v Berlíně každý milovník kultury stolování pod širým nebem. I když stále platí jistá omezení, již se rozhlížíme, kam se v příštích dnech vydáme. Přidáte se k nám? Připravili jsme přehled některých stylových, i když ne vždy známých podniků v hlavním městě.

Nejčtenější v kategorii Gourmet