Berlínský proviant

Není žádnou novinkou, že restaurace to v dnešní době nemají lehké. Pokud se dá ještě sedět venku, tak můžou gastronomové na chvíli vydechnout. Ale co se stane, až tato možnost nebude? Mnozí z nich už přemýšlejí, jak se připravit na zimu. A tady je každá rada dobrá. S pěknou nabídkou přichází berlínský in-restaurant einsunternull.

Aktuální gurmánský balíček Berlínský proviant.

I Michelin již ocenil moderní a kreativní kuchyň mladého Silvia Pfeufera, který přináší rozmanitost Berlína na talíř. Místní ingredience hrají stejně důležitou roli jako kosmopolitismus, který je pro Berlín tak typický. Silvio Pfeufer je rodák z Berlína, a tak neudivuje, že jeho speciální nabídka se nazývá Berlínský proviant. Podle hesla: „Pokud nemůžete přijít k nám, einsunternull přijde k vám”, sestavil gurmánský balíček o třech chodech pro dva, které se musí doma jen ohřát. A hostina může začít! V ceně pro dva za 98 euro najdete opravdové pochutiny. Mimochodem, z každého prodaného proviantu putuje 10 euro na neziskovou organizaci na podporu bezdomovců.

Tým einsunternull.

Na čem si můžete pochutnat? V klasické variante najdete například paprikovou polévku s nakládanými fazolemi a gremolatou, hovězí guláš se zakysanou smetanou, nakládanými houbami, balzamikovou šalotkou a dýňovými noky a kváskovou bagetou se smaženým cibulovým máslem. K vegetariánskému menu patří namísto hovězího houbový guláš se zakysanou smetanou, nakládanou dýní, balzamikovou šalotkou, dýňové noky a dýňová semínka.

Vegetariánská verze tříchodového menu, kterou restaurace servírovala v květnu.

Více informací najdete zde.

Mohlo by vás zajímat

Přečtěte si

Champagne: Čím by si na Silvestra připil Winston Churchill

„Šampaňské by mělo být suché, studené a zdarma.“ S autorem tohoto citátu Winstonem Churchillem máme něco málo společného. Přiznávám, že také nejraději úřaduji dlouho ráno v posteli, má velká rozhodnutí padnou rovněž vždy ve vaně plné pěny, duchovní sílu čerpám malováním… A co máme společného asi nejvíc, je fakt, že milujeme šampaňské a Francii.

Nejčtenější v kategorii Gourmet