Berlínský proviant

Není žádnou novinkou, že restaurace to v dnešní době nemají lehké. Pokud se dá ještě sedět venku, tak můžou gastronomové na chvíli vydechnout. Ale co se stane, až tato možnost nebude? Mnozí z nich už přemýšlejí, jak se připravit na zimu. A tady je každá rada dobrá. S pěknou nabídkou přichází berlínský in-restaurant einsunternull.

Aktuální gurmánský balíček Berlínský proviant.

I Michelin již ocenil moderní a kreativní kuchyň mladého Silvia Pfeufera, který přináší rozmanitost Berlína na talíř. Místní ingredience hrají stejně důležitou roli jako kosmopolitismus, který je pro Berlín tak typický. Silvio Pfeufer je rodák z Berlína, a tak neudivuje, že jeho speciální nabídka se nazývá Berlínský proviant. Podle hesla: „Pokud nemůžete přijít k nám, einsunternull přijde k vám”, sestavil gurmánský balíček o třech chodech pro dva, které se musí doma jen ohřát. A hostina může začít! V ceně pro dva za 98 euro najdete opravdové pochutiny. Mimochodem, z každého prodaného proviantu putuje 10 euro na neziskovou organizaci na podporu bezdomovců.

Tým einsunternull.

Na čem si můžete pochutnat? V klasické variante najdete například paprikovou polévku s nakládanými fazolemi a gremolatou, hovězí guláš se zakysanou smetanou, nakládanými houbami, balzamikovou šalotkou a dýňovými noky a kváskovou bagetou se smaženým cibulovým máslem. K vegetariánskému menu patří namísto hovězího houbový guláš se zakysanou smetanou, nakládanou dýní, balzamikovou šalotkou, dýňové noky a dýňová semínka.

Vegetariánská verze tříchodového menu, kterou restaurace servírovala v květnu.

Více informací najdete zde.

Mohlo by vás zajímat

Shutterstock
Přečtěte si

Knedlíky v Berlíně

Kdo má pocit, že knedlíky jsou pouze českou specialitou, ten by si měl zajet na gurmánský zájezd do Berlína. Najdete je zde totiž na lístku v mnoha restauracích, v těch nejrůznějších variantách a chutích. Vybrali jsme pro vás ty nejznámější.
Přečtěte si

Champagne: Čím by si na Silvestra připil Winston Churchill

„Šampaňské by mělo být suché, studené a zdarma.“ S autorem tohoto citátu Winstonem Churchillem máme něco málo společného. Přiznávám, že také nejraději úřaduji dlouho ráno v posteli, má velká rozhodnutí padnou rovněž vždy ve vaně plné pěny, duchovní sílu čerpám malováním… A co máme společného asi nejvíc, je fakt, že milujeme šampaňské a Francii.

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Ruské zločiny zažalovat!

    ·      03.10.2022
Frankfurter Allgemeine Zeitung uveřejnil komentář českého ministra zahraničí Jana Lipavského o tom, že opožděná spravedlnost je lepší než vůbec žádná. Text přinášíme v plném znění.

Jakou zemi zdědím?

    ·      28.09.2022
Německo chce vést zelenou revoluci v Evropě a Česko nechce zůstat pozadu. Ale co si myslí o klimatické krizi ti, kterých se nejvíc dotýká? Anna Müllerová, patnáctiletá studentka z Prahy, napsala pro N&N malou esej o jedné velké

Aktuálně na německém webu

In der Herbstausgabe von N&N trifft Franz Kafka die Europäische Union 

    ·      04.10.2022
🇨🇿 Tento článek si můžete přečíst i v češtině: V podzimním bookmagu N&N se Franz Kafka potkává s Evropskou unií  Im Geiste der Salons der Ersten Republik, als sich die tschechische und deutsche Elite in Prag zu prickelnden Debatten traf, bringt N&N Czech-German Bookmag in…

Russische Kriegsverbrechen anklagen!

    ·      03.10.2022
Die Frankfurter Allgemeine Zeitung veröffentlichte einen Kommentar des tschechischen Außenministers Jan Lipavsky, wonach eine verzögerte Gerechtigkeit besser sei als gar keine Gerechtigkeit. Wir geben den Text im vollen Wortlaut wieder.

Was für eine Erde werde ich erben?

    ·      28.09.2022
Deutschland will in Europa die grüne Revolution voran­treiben , und die Tschechische Republik will nicht zurück­bleiben. Aber was denken diejenigen über die Klimakrise, die am meisten von ihr betr­offen sind? Anna Müllerová, eine 15-jährige Schülerin aus Prag, schrieb für N&N einen kleinen Aufsatz über eine