Přečtěte si

Německo má nového tištěného průvodce po luxusních restauracích. V Česku vznikl naposledy průvodce po kulinářském Brně

Začátkem jara se každoročně oceňují nejlepší kulinární podniky na celém světě. Michelinský průvodce po těch nejlepších německých restauracích bude letos „pouze“ digitální, zato konkurenční průvodce Gault&Millau vyjde ve vydavatelství Burda poprvé v tištěné verzi. Češi slyší rovněž nejvíce na hvězdy od Michelina, ale také na ryze český Maurerův výběr. Jak tedy bude letos oceňování podniků, které musely být značnou část roku zavřené, vlastně vypadat?
Přečtěte si

Nejen o řízcích v chlebu a záchraně gastroscény s Taste of Prague

„Jsem životní optimista, který rád jí a cestuje a rád o tom píše a vypráví ostatním,“ říká o sobě Jan Valenta, který společně s manželkou Zuzkou založil Taste of Prague – nápaditý projekt, jehož původním smyslem bylo poodkrývat tuzemskou kulinární scénu zejména zahraničním návštěvníkům. Ale nejen jim. Zejména nyní!