Přečtěte si

Akce Taste Fake Milk – 3. 11. v Černé labuti ochutnáme přehlídku rostlinných mlék

Ve čtvrtek 3. listopadu vypukne v Domě Černá labuť Na Poříčí akce Taste Fake Milk. Hlavní roli sehrají alternativy k živočišnému mléku. Ty bude možné ochutnat, porovnat, výhodně nakoupit a také jim nakouknout pod pokličku. Na místě totiž budou přímo jejich výrobci a propagátoři, kteří rozklíčují jejich podstatu a smysl. Akce navazuje na úspěšný event Taste Fake Meat a opět bude plná doprovodného programu, zajímavých speakerů, osobností a inspirace!
Přečtěte si

Zaměřím se na autentičnost „fake meat“, říká Renata Lukášová z Českého gastronomického institutu

O trendech, kterými pootočila pandemie, i o transformaci gastronomického průmyslu do online prostředí, související logistiky, problematiky obalů a o silném důrazu na udržitelnost mluví otevřeně programová ředitelka Českého gastronomického institutu – Renata Lukášová. Vypadá to, že právě prožíváme celosvětový gastronomický restart a zároveň jeho udržitelný start-up. I v těchto souvislostech bude Renata Lukášová hodnotit v porotě Taste Fake Meat!
Přečtěte si

Veganům se v Berlíně a Mnichově žije lépe než v Praze. Ani Praha ale nedopadla ve veganském žebříčku špatně

Bezmasá strava je stále oblíbenější, na což reagují i restaurace ve světových metropolích. Ve výzkumu online platformy Nestpick, který hodnotil nabídku služeb pro vegany a vegetariány, se na druhém místě objevilo hlavní město Německa, hned za ním pak Mnichov. Nejlépe dopadl v tomto ohledu Londýn. To Praha se ocitla daleko za nimi. Skončila až patnáctá.
Přečtěte si

Jedeme dál!

Obchod s čistě rostlinnnou zdravou výživou, kosmetikou a ekodrogerií World Vegan své dveře ani přes nepříznivé období nezavřel. Naopak, zejména v této době je potřeba zvýšit péči o své zdraví, myslí si majitel Mirek Jandáček a popisuje, jak celou situaci se svými zaměstnanci zvládá.