Horké tipy z Manifesta — Meat Vandals

Prašný, zaplevelený kout Florence se díky neziskovce reSite proměnil v moderní street food zónu s  přesahem do designu a  kultury. Je to trh nápadů a chutí. Navíc – po chvíli se tam cítíte jako doma. Ochutnat můžete spoustu dobrot – přinášíme tipy alespoň na část z  nich.

Meat Vandals
Manifesto Market – nový street food v Praze – se stal jejich domovem. Kdo jsou Meat Vandals? Kamarádi, které spojuje jídlo a  touha změnit scénu street food v  Čechách.
Co nabízejí? Jednoduchý koncept zabalený do chuťového zážitku — pomalu vařené trhané vepřové a  nakládané hovězí pastrami ve vláčném pečivu. To vše za minutu hotové.

Za zážitek stojí šťavnaté trhané vepřové maso plněné do měkkého pečiva, které si nechávají speciálně péct. Např. briošku vám zapečou s  čedarem či jemným kozím sýrem. Závěrečnou tečku dodá chuť domácí omáčky: chilli, barbecue nebo jablečnou s  libečkem. Pokud už jste někdy slyšeli o  pastrami, které proslavilo newyorské lahůdkářství U  Katze, můžete přijít ochutnat Meat Vandals verzi! Hovězí hrudí si dováží z  Austrálie a maso nakládají na několik dní, aby bylo extra šťavnaté. Při kombinaci s měkkou bulkou potřenou dipem z  dijonské hořčice, kysaným zelím a  okurkou zažijete gastronomické nebe!
Kromě stálého menu vymýšlejí i  speciální nabídky z  trhaného hovězího a kachního masa nebo zvěřiny.
Pokud jen maso nestačí nebo máte raději bezlepkovou verzi, dejte si oblíbený coleslaw nebo jemný salát z červené řepy.

Text Barbora Pečová a Barbora Vojtová