Ostravskou firmu Ollies po manželích Gondkových převzaly jejich děti, kterým se za deset let podařilo vybudovat firmu se stovkou zaměstnanců a obratem 80 milionů korun.
Inspirace ze světa
Vize byla jasná – dělat věci lepší, originálnější, chutnější. Už v roce 1999 se rozhodli postavit chutě na zahraniční inspiraci. Jako první přišlo na řadu tiramisu, jehož výroba byla v Česku teprve v začátcích. Tiramisu z Ollies se však nebývale chytlo a do Vítkovic se rázem začala sjíždět polovina města.
Zahraniční cukráři stále představují pro Ollies nevyčerpatelnou studnici receptů, nápadů a variací. Sacher, Schwarzwald, cheesecake, dorty z ricotty, Carrot Cake, Čokomalina nebo Amadeus, všechny tyto “sladké ikony” dnes najdete v menu cukráren Ollies a můžete si je přijít ochutnat i k jejich stánku na Manifesto Marketu v Praze. Dlouhodobým hitem jsou také makronky. Na své si přijdou i příznivci bezlepkových, bezlaktózových či veganských zákusků. Žebříček prodeje vede čokomanilinový dort.
Vlastní výroba
Pravidlo č. 1 — péct si všechny dorty a zákusky sami! Ve vlastní cukrářské výrobně nyní vzniká prakticky vše, co si u Ollies objednáte. Personál se neustále vzdělává a na stážích čerpá know-how od nejlepších mistrů ve svém oboru.
A jak vznikl název Ollies?
Je odvozený od jména Olgy Gondkové, maminky současných majitelů a první úspěšné cukrářky vyhlášeného tiramisu.
Text Barbora Pečová, Barbora Vojtová