Kam v Praze na jídlo? — Benjamin

Kam si zajít na opravdu dobré jídlo v Praze? Vybíráme pro vás podniky, které stojí za to navštívit.

I když vaří různou kuchyni, vytváří kvalitní gastronomii. Neřídí se trendy, ale jedním pravidlem: kvalita a zážitek při každém soustu. Dobrou chuť!

Na podzim vršovický fine dining Benjamin v čele s šéfkuchařem Pavolem Pavlíkem připravil nové menu, které zahřeje. Všechny pokrmy jsou do detailů promyšlené. Můžeme se například těšit na kombinaci vepřový bok/med/pivo/celer/žloutek/brambor/houby či hovězí pupek/játra/škvarky/kapusta/kaštany/rozinky. A proč přijít ochutnat? Přihlašte se třeba na řízenou degustaci. Její výhodou je menší počet hostů a větší společný zážitek z jídla i společnosti. Novinkou jsou pak čtvrteční a pátečení obědy — opět formou řízené degustace.

benjamin-praha-jídlo-1

benjamin-praha-jídlo-3

benjamin-praha-jídlo-4

benjamin-praha-jídlo-5

benjamin-praha-jídlo-7

benjamin-praha-jídlo-7

www.benjamin14.cz

A další tipy zase příště!

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Ve vzduchu a na zemi

       ·   04.09.2024
„Lano je kotva,“ říká německá vzdušná akrobatka Vivian Friedrich, která žije v Barceloně. Na závěr Mezinárodního festivalu nového cirkusu Letní Letná uvedla představení Kristall Bohème. Tematizuje v něm svoje české kořeny.

Garbicz Music Festival

       ·   26.08.2024
Není ani největší, ani nejznámější. Přesto pro milovníky elektrohudby je to ein Muss - za předpokladu, že dostane lístky.

Aktuálně na německém webu

Festhalten und Erden 

       ·   02.09.2024
„Das Seil ist ein Anker“, behauptet die deutsche, in Barcelona lebende Trapeze-Künstlerin Vivian Friedrich. Zum Schluss des Prager Akrobatik-Zirkuses Letní Letná führte sie das Stück Kristall Bohème auf. Darin thematisiert sie ihre böhmischen Wurzeln.