Kampa Park

Večeřeli v něm Julia Roberts, Johnny Depp či Bono z U2. Malostranský Kampa Park za dobu své existence zažil mnohé, nicméně nikdy nepolevil z původního konceptu, který mu před pětadvaceti lety vtiskl jeho zakladatel, norský restauratér Nils Jebens.

Dieser kam im Herbst 1994 mit der Idee nach Prag, in der märchenhaften Stadt ein angemessenes kulinarisches Umfeld zu schaffen. Und das ist ihm auch gelungen! Heute gehört das Kampa Park auf der Kleinseite zu den renommiertesten Restaurants der tschechischen Metropole. Nils setzte schon damals auf zeitlose Werte, wie das einzigartige Ambiente der Kampa-Insel mit dem magischen Blick auf die Karlsbrücke und ein stilvolles Interieur mit elegantem Erscheinungsbild. Dies alles krönte er mit erstklassiger Gastronomie. Mit diesem Trumpf punktet er bis heute sowohl beim lokalen Publikum als auch bei Stars von Weltformat.

Chefkoch Marek Raditsch

Chefkoch Marek Raditsch

Obwohl das Kampa Park den Ruf eines skandinavischen Restaurants mit Orientierung auf Fisch und meisterlich zubereitete Meeresfrüchte hat, ist sein erfolgreichstes Gericht von Anfang an das Pfeffersteak. Der zweite Dauer-Hit des Fine-Dining-Menüs ist Heilbutt, und den dritten Platz behaupten unangefochten die delikaten Jakobsmuscheln. Bei den Desserts ist Erdbeer-Cappuccino heute bereits legendär. Weil das Kampa Park einen runden Geburtstag feiert, steht dieses Jahr ganz im Zeichen großartiger Feierlichkeiten in Gestalt zahlreicher interessanter Veranstaltungen und kulinarischer Überraschungen. Der bekannte Chefkoch Marek Raditsch hat beispielsweise ein exklusives Degustations-Dinner verbunden mit Weinen von führenden europäischen Winzern, ein neues Winter-Menü und einige weitere überraschender Neuheiten zusammengestellt. Die Adventszeit eignet sich außerdem wie keine andere für exzellente Festtagsgastronomie, die man im Kampa Park garantiert erlebt.

Weitere Informationen: kampagroup.com

Mohlo by vás zajímat

Přečtěte si

Berlínská gastronomie – kebab, currywurst a kryptoměna

V Berlíně je bezmála 10 000 stravovacích zařízení. Vedle místních bizarností jako jsou klobásy zasypané indickou směsí koření nebo bramborák politý jablečným protlakem, nabízí kuchyni celého světa ve špičkovém provedení. Kdo má opravdu hodně času, může ale zkusit vystát frontu před vyhlášeným stánkem s kebabem, který už popírá myšlenku rychlého občerstvení. Experimentovat lze i při placení – podobně jako Praha má i Berlín svá místa umožňující platbu bitcoinem a dalšími kryptoměnami.
Přečtěte si

Akce Taste Fake Milk – 3. 11. v Černé labuti ochutnáme přehlídku rostlinných mlék

Ve čtvrtek 3. listopadu vypukne v Domě Černá labuť Na Poříčí akce Taste Fake Milk. Hlavní roli sehrají alternativy k živočišnému mléku. Ty bude možné ochutnat, porovnat, výhodně nakoupit a také jim nakouknout pod pokličku. Na místě totiž budou přímo jejich výrobci a propagátoři, kteří rozklíčují jejich podstatu a smysl. Akce navazuje na úspěšný event Taste Fake Meat a opět bude plná doprovodného programu, zajímavých speakerů, osobností a inspirace!

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

V Berlíně padnul nový světový rekord v maratonu

    ·      26.09.2022
"Nevím, kde je hranice," řekl jednou Eliud Kipchoge, "ale chci jí dosáhnout." Na nedělním berlínském maratonu 37letý běžec z Keni opět posunul hranici lidských možností. Tentokrát urychlil svůj světový rekord o třicet sekund.

Přitažlivost západočeského lázeňského trojúhelníku roste

    ·      20.09.2022
Lázeňské kolonády provoněné oplatkami, historické budovy s léčivými prameny, ale i rozmanité přírodní skvosty a kulturní akce. Taková je atmosféra lázeňských měst, fenoménu, kterému se dostává stále větší pozornosti. Může za to i loňský zápis západočeského lázeňského trojúhelníku

Aktuálně na německém webu

Fabularium

    ·      09.09.2022
Wo tschechische Kinder in Berlin ihre Muttersprache wiederbeleben