Kořeny členitého hotelového sídla sahají až do 17. století, kdy tento – původním účelem – statek vlastnili salcburští arcibiskupové. Postupně se proměnil v lovecké panství a poté hotel, který v roce 1994 vyhořel. Současné podoby nabylo místo až mezi lety 2001 a 2002, kdy se zde znovuobnovily tři objekty. První slouží jako restaurace s ubytováním, druhý jako recepce s barem a konferenčním zázemím a třetí jako wellness a fitness centrum. Host by tak nemusel z resortu vůbec vycházet ven, kdyby si jej nepřitahovala okolní krajina. Zejména blankytné jezero Fuschlsee a ostré hřebeny hor, které se na hladině plné plavců a lodí zrcadlí.
Výhledy odkudkoli
Rodinný, duplex i superior suite jsou varianty velkých hotelových pokojů, které poskytují honosný prostor pro to, aby se v nich mohly rozběhnout veškeré vaše nápady i noční sny. Dostačující zázemí ale nabízí i o něco menší pokoje: grand deluxe, deluxe i classic room. Vyberte si podle toho, zda vám záleží víc na moderním designu či raději noblesní staré klasice. Z celkem 143 pokojů mají téměř všechny balkón nebo terasu, aby bylo možné si užívat blahodárné výhledy i přímo z ubytovacího zázemí. Arabella suite nabízí dokonce vlastní střešní vyhlídku – rooftop až pro šest osob. Místo pokojové služby v hotelu funguje nonstop shop Grab & Go s drobným občerstvením, produkty a suvenýry od regionálních výrobců.
Specifikem rakouských hotelů jsou dřevěné balkóny s popínajícími se muškáty, gastronomie postavená na velkých kulatých knedlících mnoha chutí – na slano i sladko – a dřevěné interiéry včetně vyřezávaných výrobků. Nad dveřmi nechybí kříže, protože Rakušané jsou nadšenými katolíky, stejně tak jako příznivci dirndlů – tradičních krojů, ve kterých vás na hotelových recepcích i v restauracích zpravidla přivítají.
Vlastní ryby, tradice i překvapení
Tradiční rakouské speciality podávají samozřejmě i v hotelu Arabella Jagdhof. Ale v moderní podobě, která vychází z lokálních a sezónních surovin. Objednejte si je k obědu či k večeři v hotelovém hostinci Cervus. Tam se servírují i čerstvé ryby z vlastního zámeckého rybářství. Pokud jste ale spíše příznivci degustačního menu, pak se vydejte na čtyřchodovou večeři do další hotelové restaurace – Jagdhof Culinary. Tím ale kulinární možnosti hotelového resortu nekončí. Několikachodové menu si vychutnáte také v gourmet restauraci Fuxbau, jejíž šéfkuchař Johannes Fuchs obdržel od prestižního žebříčku Gault Millau tři kuchařské čepice. Ten připravuje každý večer pouze pro čtrnáct hostů své degustační menu plné překvapení. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, nezapomeňte zakončit den v nápaditém baru Halali. Nejen extravagantní koktejly, ale také domácí limonády a malé tapas či antipasti zde servírují vždy od pravého poledne do pozdních nočních hodin.
Pobyt ve stylovém resortu korunuje relaxace v hotelovém wellness. Od ranního protažení ve vnitřním bazénu, přes individuální masáže a procházku Kneippovým chodníkem, až po večerní saunování a následnou relaxaci mezi solnými kameny. Na své si přijdou i příznivci sportovního tréninku, pro které vzniklo bravurně vybavené fitness centrum, ale i fanoušci golfu, na které čeká devíti jamkové golfové hřiště přímo u hotelu.