Nevšední design několikapatrové restaurace Sia

Nevšední design několikapatrové restaurace Sia v centru Prahy je to první, co mně padne do očí.Nevšední design několikapatrové restaurace Sia v centru Prahy je to první, co mně padne do očí.

Na které „poschodí“ nás asi usadí? Je mi to celkem jedno. Vidím, že téměř z každého místa je možné nahlédnout do kuchyně a pozorovat výrobu domácích nudlí, čínských knedlíčků „dim sum“ nebo porcování pekingské kachny.

domaci-nudle-restaurace-sia

domaci-nudle-restaurace-sia-vyroba

restaurace-sia-knedlicky

Pod taktovkou šéfkuchaře Jiřího Štifta zde kuchařská brigáda z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, Moravy a Číny připravuje jídla ve kvalitě, kterou znám ze špičkových restaurací v Asii.

sefkuchar-jiri-stift-restaurace-sia

Náš host Steffan Schilgen, interiérový designér z Berlína, když ochutná dim sum z úhoře a husích jater, nevychází z udivu: „Toto je chuťová symfonie! Melange, která je pro mě naprosto nová…“ Můžu jen souhlasit.

restaurace-sia-asijska-kuchyne

restaurace-sia-praha

restaurace-sia-ustrice-morske-plody

restaurace-sia-interier

restaurace-sia-jidlo

restaurace-sia-recenze

restaurace-sia-interierovy-design

www.siarestaurant.cz

Text Danuše Siering Foto Sia

Mohlo by vás zajímat

Přečtěte si

Sommelier Jiří Markuzzi: Německý riesling i moravský ryzlink může být skvělý. V Německu však vítězí tradice

Občas má někdo to štěstí, že se narodí se jménem, které předurčí jeho budoucnost. Třeba tak jako majitel vinného obchodu Vino Markuzzi. Jiří Markuzzi se narodil v Česku, ale jeho předkové pocházeli, jak jeho příjmení napovídá, z Itálie. K vínu přivedl Jiřího jeho otec, který za ním (za vínem a s Jiřím) často jezdil na Moravu. Vzhledem k tomu, že se Jiří už na hotelové škole stal sommelierem, od mládí prozkoumá vinný potenciál různých států. S oblibou mluví nejen o Itálii, ale i o Německu. A právě o německých vínech v porovnání s moravskými (a nejen o tom) jsme se s Jiřím bavili.
Přečtěte si

Štěpán Altrichter: Češi lépe improvizují, Němci organizují

Scenárista a režisér Štěpán Altrichter (1981) žije od svých dvanácti let střídavě v Česku a v Německu. Debutoval absurdní tragikomedií z krušnohorských lesů Schmitke (2014), natočenou v česko-německé koprodukci. Snímek byl nominován na devět Českých lvů, z nichž dva získal, a na tři Ceny české filmové kritiky. Tři nominace na Českého lva získal i jeho následující film Národní třída, černohumorné drama podle knihy Jaroslava Rudiše, s Hynkem Čermákem v hlavní roli. V rozhovoru pro N&N magazín popisuje, v čem se liší přístup k filmu a filmování v Česku a Německu, a svěřuje se, co prožíval, když ho umístili do dívčí třídy německé školy i přesto, že vůbec neuměl německy.
Shutterstock
Přečtěte si

Praha je pro digitální nomády nejlepším městem v Evropě

Podle globálního žebříčku „Cities Best Facilitating Remote Work“ vydaného platformou WorkMotion činnou na trhu práce, je Praha pro práci na dálku nejvhodnějším městem Evropy a pátým nejlepším na světě. Cizinci pracující v Praze si užívají kvalitní dopravu, veřejné vzdělávání a dostupné bydlení.

Nejčtenější v kategorii Society