Například poslední letní paprsky na výjimečné terase v Kuchyni! Užijte si jedinečný výhled na celou Prahu z jedné z teras Pražského hradu. Přímo pod Hradčanským náměstím se totiž stále griluje! V kombinaci s vychlazeným pivem si vychutnejte záblesky prázdnin a třeba to spojte i s návštěvou výstavy ve Schwarzenberském paláci. Více ZDE
Nebo se vydejte na krabí hambáč, polévku s krevetami a křupavou pražmu do Café Buddha v pražských Vršovicích. Užijte si do konce října cestovatelský koncert prostřednictvím mořských pochoutek. Tříchodové menu pro dva za – bez koruny – tisícovku připravil Štěpán Návrat, chef, o kterém se píše už i v souvislosti s mezinárodními kulinárními pochvalami. Jeho seafoodové menu navíc korunuje elegantní osobní twist na krevetový salát. Více ZDE
Pokud jste dosud nenavštívili michelinský podnik La Degustation Bohême Bourgeoise, pak byste si měli pospíšit, není nač čekat! Unikátní restaurace nyní – také z důvodu úbytku turistů – dočasně nabízí i cenově dostupné obědové menu, takže si můžete doslova sáhnout na hvězdnou gastronomii v podání kreativních chuťových kombinací od vynikajícího Oldřicha Sahajdáka. Více ZDE
Rodí se PRU58 – podnik, o kterém bude pravděpodobně hodně slyšet. Gastonomické „nářadí“ zde totiž vezmou do svých inovativních rukou zkušená Sofie Smith, která na pražské kulinární scéně září již dlouhou dobu, společně se Štěpánem Návratem, kterého jeho finediningový Bejnamin vytáhl na přední příčky snad všech tuzemských kulinárních webů. Rozjezd holešovického PRU 58 sledujte ZDE
Určitě byste ještě měli stihnout nápadité letní menu v Café Savoy. Sezónnost některých surovin se totiž blíží rychle ke konci, takže je fajn zachytit jejich poslední záblesky v jejich precizním a ohleduplném pojetí. Říká se, že v nejlepším je třeba se rozloučit. Tak se pro letošek rozlučte stylově například s rajčaty v pocitvém rajčatovém salátu nebo s mrkví a meruňkami v jejich nevšední kombinaci s tarhoňou. Více ZDE
Milujte ramen? Ramen je IN! Ramen totiž prohýbá žebříčky světových kulinárních trendů. Proč? Možná proto, že je variabilní, rozmanitý, zapadá do zdravých jídelníčků, ale hlavně v něm vždy musí být kvalitní suroviny. Pokud nejsou, hned to poznáte a podnik už od vás nikdy nedostane druhou šanci. Zkuste ramen v Mikovcově ulici v restauraci Nota Bene. Od září jej budou chefové Lukáš Nevyjel a Honza Letovský obměňovat dle aktuálních surovin, které naše Zem přinese. Více ZDE
NA ZÁVĚR JEŠTĚ DVĚ AKCE. OTÁZKA ZNÍ: PIVO NEBO VÍNO?
Pokud pivo, pak byste neměli chybět na pivním festivalu u Dvou kohoutů. Poslední zářijový víkend se na něm potká deset spřátelených pivovarů z celé republiky. Ochutnáte rozmanitá piva od pivovarníků – srdcařů, kteří uvaří pivní speciály pouze pro tuto příležitost a nebude chybět ani hudební složka, nápadité jídlo z Bufetu a také jedna – zatím tajná – světová rarita. Více ZDE
Pokud víno, pak se vydejte do svébytné Bokovky, vinného baru uprostřed staré Prahy, kam již počtvrté přivezou vinaři ze spolku Autentista Moravia Magna to nejlepší ze svých sklepů. Akce se koná již tento čtvrtek 10. září a začíná se v pět! Chuťové pohárky vám oblaží například vína od Oty Ševčíka z Bořetic, vinařství Dlúhé Grefty z Mutěnic či slovenské rodinné vinárstvo Mátyás. Více ZDE