#restartpodnikani Nebeské dezerty z Ollies

Tereza Gondková je žena činu, která se nezalekne žádné výzvy. Svou milovanou cukrařinou žije a díky rodinnému podniku Ollies si dnes může plnit sny.

Úspěch Ollies stojí na tradici domácí výroby a na jedinečných produktech, které již více než 20 let oslazují život lidem nejen doma v Ostravě, ale odnedávna i v Praze. A nepřestávají ani teď, naopak! Ollies paří mezi podniky, které se koronavirové výzvě postavily čelem, rychle se zadaptovaly a při tom všem ještě dokáží pomáhat druhým.

Jak se tedy rodinná firma s 90 zaměstnanci vyrovnala s krizí, kterou nikdo nečekal? Jako většina podniků začala své produkty rozvážet zákazníkům domů. Tam ale vynalézavost Ollies nekončí. Bleskově vymysleli variantu, jak si mohou zákazníci jejich produkty upéct sami doma a třeba se tak i zdokonalit ve výrobě makronek. Kromě toho přišli s dobročinným projektem DARUJ dort, který je sladkým poděkováním všem zdravotníkům a pečovatelům. Na to, co Ollies žene vpřed jsme se zeptali ředitelky Terezy Gondkové.

Tereza Gondková, CEO Ollies.

Co Vás motivuje, abyste pokračovala v tom, co děláte?

To, že dělám práci svých snů, cukrařina samotná mě hrozně moc baví, nedávno jsme navíc otevřeli cukrárnu tady v Praze, což byl můj sen. Kromě toho opravdu věřím, že máme božské produkty, které v Praze a obecně v České republice nemají konkurenci.

Je něco, co jste si uvědomila až když vypukla krize?

Určitě to, že všechno je pomíjivé, klidně i úspěch, na který jste těžce dřeli 10 let. Od roku 2009 jsme na něčem stavěli, zákazníci a jejich přání a chutě se samozřejmě vyvíjely a my se tomu přizpůsobovali, teď jsme ale museli do měsíce všechno od základů změnit.

To se Vám ale podařilo velmi dobře. Ze kterého projektu máte největší radost?

Asi obecně z projektu pečení doma. Můžete si upéct náš francouzský máslový croissant, který budete mít krásně čerstvý na pohodovou domácí snídani, prodáváme jejich mražené polotovary, které přes noc nakynou a vy je ráno jen upečete. Nebo makronky, které jsou už sice mnohem složitější na přípravu, ale dostanete od nás k jejich balíčku i přesný návod s videem, abyste tuto cukrářskou výzvu zvládli.

Kromě toho svými aktivitami také pomáháte druhým. Jak mohou naši čtenáři pomáhat s Vámi?

Založili jsme projekt DARUJ dort, zejména zdravotníkům v nemocnicích, ale také v Alzheimerových centrech, domech pro seniory, záchranných centrech, zkrátka tam, kde jim to opravdu udělá při náročné směně radost. Děláme toto s naší firmou běžně, jen nám na to teď bohužel nezbývají peníze. Proto s tímto projektem můžete pomoct nám a zároveň podpořit zdravotníky. My tím alespoň získáme práci pro naše lidi a pokryjeme tak část režijních nákladů.

Více se dozvíte zde.

Foto: Ollies

Nejčtenější v kategorii Business

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Ve vzduchu a na zemi

       ·   04.09.2024
„Lano je kotva,“ říká německá vzdušná akrobatka Vivian Friedrich, která žije v Barceloně. Na závěr Mezinárodního festivalu nového cirkusu Letní Letná uvedla představení Kristall Bohème. Tematizuje v něm svoje české kořeny.

Garbicz Music Festival

       ·   26.08.2024
Není ani největší, ani nejznámější. Přesto pro milovníky elektrohudby je to ein Muss - za předpokladu, že dostane lístky.

Aktuálně na německém webu

Festhalten und Erden 

       ·   02.09.2024
„Das Seil ist ein Anker“, behauptet die deutsche, in Barcelona lebende Trapeze-Künstlerin Vivian Friedrich. Zum Schluss des Prager Akrobatik-Zirkuses Letní Letná führte sie das Stück Kristall Bohème auf. Darin thematisiert sie ihre böhmischen Wurzeln.