Pro cukrářství v Černé labuti mám od začátku slabost, ovšem v poslední době jsem tu doslova štamgastem díky rozšíření nabídky. Ráda snídám jejich výborný višňový koláč z bezlepkové mouky a pokud ráno nechci začít vyloženě sladce, tak mne nikdy nezklame nabídka chlebíčků, které jsou připraveny na vícezrném nebo bezlepkovém chlebu.
Stejně jako zákusky a dorty se i chlebíčky a sendviče vyrábějí přímo na místě, aby byly vždy čerstvé a díky použití poctivých surovin chutnají jako opravdové domácí jídlo. Slané dobroty tady mají navíc velmi svěží, kosmopolitní styl. Jsou protipólem ke klasické cukrařině, která se drží starých receptur sahajících v některých případech až do období první republiky. Quiche patří mezi oblíbené lehké obědy a mým favoritem je varianta se špenátem, kozím sýrem a červenou řepou. Ciabatty, bohaté sendviče a bruschetty jsou už stálicemi nabídky malých jídel.
Pokud ale nemáte cestu kolem a čeká vás ve firmě oslava nebo pořádáte event, stačí si objednat catering na míru.
Ať už jdu do cukrářství třeba jen na kávu, zmrzlinu, nebo pracovní schůzku, nikdy neminu vitrínu s pralinkami, které je možné si pořídit kromě klasického balení i v dvoupatrové topolové krabičce.
Text Kateřina Černá