Divočina v Oboře — 11 chodové podzimní menu s chutí ohně u jednoho stolu

Podzim je pro čtyři kamarády, kteří se rozhodli spojit dohromady své zkušenosti, nejoblíbenější část roku a k tomu patří i zvěřina, kterou s podzimními surovinami připraví u společné večeře u jednoho stolu.Podzim je pro čtyři kamarády, kteří se rozhodli spojit dohromady své zkušenosti, nejoblíbenější část roku a k tomu patří i zvěřina, kterou s podzimními surovinami připraví u společné večeře u jednoho stolu.

„Nejraději vaříme ve volné přírodě a využíváme chuť ohně, která je pro nás nepostradatelná téměř v každém našem jídle. Chody, které pro vás budeme připravovat, budou dochucené do největšího maxima tak, aby každé sousto bylo nezapomenutelným zážitkem.“

divocina-v-obore-projekt-zeme

divocina-v-obore-projekt-zeme-ohen

Kdo za akcí stojí?

Vojta Nemrava
Souschef Výčep na Korunní, projekt ZE MĚ, stáže v michelinských restauracích INUA, 108, STORY, LYLE’S

Petr Židek
La Finestra in Cucina, zakladatel projektu ZE MĚ

Jakub Kraus
Vinograf, milovník dobrého jídla

Tomáš Urban
Pekař, každý den krmí svůj kvásek, kuchař Výčep na Korunní

K chodům budeme podávat naturální vína a nápoje, které budou chuťově vyladěné s danými chody. Jednat se bude o domácí infuzované pálenky, naturální cidery a vína spontánně fermentovaná, která pochází z malých rokodělných vinařství.

divocina-v-obore-11-chodove-menu

Menu

Brambora, tvarůžky
Jelen, topinka
Kachna, špek
Játra, lanýž
Kapr, ocet
Kachna, maggi
Pstruh, miso
Eidam, česnek
Kanec, šípek
Chleba, jablko
Švestky, sádlo

divocina-v-obore-gastroakce

Kdy, kde a za kolik

11. 10. 2019 — páteční termín je již vyprodán, pro velký zájem je přidána i sobota
12. 10. 2019  
— poslední volná místa

restaurace Obora
Obora 32, Palabec

Cena 1 900 Kč, Pairing 500 Kč

Rezervace: petrzidek@icloud.com, 734 206 969

Za akcí stojí začínající projekt ZE MĚ

projekt-zeme

projekt-zeme-petr-zidek-vojta-nemrava

www.instagram.com/zeme.projekt

Foto Nikol Štrosová

Danuše Siering

Nejčtenější v kategorii Business

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Zrnko, které spojuje svět

       ·   20.02.2024
To je káva Dallmayr, synonym pro kvalitu a nadstandardní servis. Milovníky kávy spojuje tento lahodný nápoj po celém světě více než 300 let.

Znásilněná Rusalka

       ·   16.02.2024
"Danuš, víš že já agresivní nejsem. Ale kdyby přede mnou teď stál režisér, nevím, co bych s ním udělala," vyhlásila Johanna deset minut po začátku premíéry Rusalky ve Státní opeře Unter den Linden v Berlíně.

Voda je pravidlem hry

       ·   13.02.2024
Žije v Hamburku, ale její rodinné kořeny sahají až do Indonésie. Vizuální umělkyně a fotografka Janina Oeij hovoří o své fascinaci vodou, kterou zachycuje ve svých dílech.

Aktuálně na německém webu

Vergewaltigte Rusalka

       ·   16.02.2024
"Danuš, du weißt, dass ich nicht aggressiv bin. Aber wenn der Regisseur jetzt vor mir stünde, wüsste ich nicht, was ich mit ihm machen würde", erklärte Johanna zehn Minuten nach Beginn der Premiere von Rusalka

Wasser wird zur Spielregel

       ·   13.02.2024
Sie lebt in Hamburg, doch ihre Familienwurzeln reichen bis nach Indonesien. Die Bildende Künstlerin und Fotografin Janina Oeij spricht über ihre Wasser- Faszination, die sie in ihren Werken auffängt.