Divočina v Oboře — 11 chodové podzimní menu s chutí ohně u jednoho stolu

Podzim je pro čtyři kamarády, kteří se rozhodli spojit dohromady své zkušenosti, nejoblíbenější část roku a k tomu patří i zvěřina, kterou s podzimními surovinami připraví u společné večeře u jednoho stolu.Podzim je pro čtyři kamarády, kteří se rozhodli spojit dohromady své zkušenosti, nejoblíbenější část roku a k tomu patří i zvěřina, kterou s podzimními surovinami připraví u společné večeře u jednoho stolu.

„Nejraději vaříme ve volné přírodě a využíváme chuť ohně, která je pro nás nepostradatelná téměř v každém našem jídle. Chody, které pro vás budeme připravovat, budou dochucené do největšího maxima tak, aby každé sousto bylo nezapomenutelným zážitkem.“

divocina-v-obore-projekt-zeme

divocina-v-obore-projekt-zeme-ohen

Kdo za akcí stojí?

Vojta Nemrava
Souschef Výčep na Korunní, projekt ZE MĚ, stáže v michelinských restauracích INUA, 108, STORY, LYLE’S

Petr Židek
La Finestra in Cucina, zakladatel projektu ZE MĚ

Jakub Kraus
Vinograf, milovník dobrého jídla

Tomáš Urban
Pekař, každý den krmí svůj kvásek, kuchař Výčep na Korunní

K chodům budeme podávat naturální vína a nápoje, které budou chuťově vyladěné s danými chody. Jednat se bude o domácí infuzované pálenky, naturální cidery a vína spontánně fermentovaná, která pochází z malých rokodělných vinařství.

divocina-v-obore-11-chodove-menu

Menu

Brambora, tvarůžky
Jelen, topinka
Kachna, špek
Játra, lanýž
Kapr, ocet
Kachna, maggi
Pstruh, miso
Eidam, česnek
Kanec, šípek
Chleba, jablko
Švestky, sádlo

divocina-v-obore-gastroakce

Kdy, kde a za kolik

11. 10. 2019 — páteční termín je již vyprodán, pro velký zájem je přidána i sobota
12. 10. 2019  
— poslední volná místa

restaurace Obora
Obora 32, Palabec

Cena 1 900 Kč, Pairing 500 Kč

Rezervace: petrzidek@icloud.com, 734 206 969

Za akcí stojí začínající projekt ZE MĚ

projekt-zeme

projekt-zeme-petr-zidek-vojta-nemrava

www.instagram.com/zeme.projekt

Foto Nikol Štrosová

Mohlo by vás zajímat

Přečtěte si

Champagne: Čím by si na Silvestra připil Winston Churchill

„Šampaňské by mělo být suché, studené a zdarma.“ S autorem tohoto citátu Winstonem Churchillem máme něco málo společného. Přiznávám, že také nejraději úřaduji dlouho ráno v posteli, má velká rozhodnutí padnou rovněž vždy ve vaně plné pěny, duchovní sílu čerpám malováním… A co máme společného asi nejvíc, je fakt, že milujeme šampaňské a Francii.
Shutterstock
Přečtěte si

Hospodářský zázrak potřebuje nové impulzy a Češi chtějí být u toho

Když se počátkem 90. let vypravil Zbyněk Frolík do městečka Wickende v německém Porúří, měl jasný cíl: získat místní firmu Wissner-Bosserhoff pro společný plán. Frolík tehdy v Praze rozjížděl výrobu nemocničních lůžek a díky inovativním nápadům a kvalitní produkci se mu začínalo dařit. Pro ambici uspět se svým českým týmem na mezinárodním trhu ale potřeboval něco víc. A to něco měla být světově uznávaná značka „Made in Germany“.

Nejčtenější v kategorii Business