#restartpodnikani Spojení, které funguje

Vegetarián, vegan nebo milovník masa, ve Spojce se mohou všichni sejít u jednoho stolu, bez kompromisů a předsudků. Spojka Karlín zkrátka spojuje všechny, kteří chtějí jíst dobře a kterým záleží na udržitelném přístupu. A ve spojování pokračuje i během krize.

Restaurace byla do dnešního dne zavřená, nadšený tým ze Spojky však po celou dobu uzavření vymýšlel různé možnosti, jak hostům dál nabízet své služby a nepřipravit je o zážitek z dobrého jídla. Do tohoto týmu patří i Helena Slavíková, která k přístupu Spojky během krize dodává: „Důležité pro nás je udržet se v povědomí našich zákazníků a přinášet jim i v této těžké době nabídku kvalitních jídel, na která jsou od nás zvyklí.“

Restaurace už vyzkoušela vlastní rozvozy i různé rozvážkové služby, přes Rohlík Bistro nabízí čerstvá a šokově chlazená jídla, peče vlastní pečivo a na každý den chystá nabídku obědů s sebou. Ve Spojce je však důležitou hodnotou nízká ekologická zátěž a Helena proto k rozvozům po skončení stávajících omezení říká: „Zatím o rozvozech do budoucna neuvažujeme, protože žádný z aktuálně dostupných provozovatelů rozvážkové služby nenabízí alternativu k jednorázovým obalům, které za nás nejsou tou správnou cestou.“

Kromě aktivit pro své zákazníky myslí Spojka i na ty, kteří jsou v této době nejvytíženější, a proto se zapojila do projektu Nesnězeno. „S projektem Nesnězeno jsme spolupracovali v rámci jejich projektu Dobroty pro zdravotníky, kdy mohli zákazníci skrz aplikaci Nesnězeno podpořit zdravotníky a pomoci tak těm, kteří to nejvíce potřebovali. Přemýšleli jsme nad tím, jaké jídlo vyrobit, abychom zdravotníkům dopřáli rychlou energii s kvalitními surovinami, a tak jsme se rozhodli pro sendviče z našeho vlastního chleba, šunky bez cukru a vajíček z volného chovu. Celkem jsme vyrobili 200 sendvičů, které putovaly do Motola a Na Homolku,“ popisuje Helena.

Tolik aktivit na jeden podnik opravdu není málo. Důležité však je, že to zafungovalo a ode dneška si můžete ve Spojce vychutnat zbrusu nové menu, které se servíruje na venkovní zahrádce.

A v čem je kouzlo? „Upřímně nevím, jestli se na celé té situaci dá najít něco, co bychom mohli považovat za „úspěch“. Bez úzkého týmu lidí, který je srdcem Spojky a který dělal všechno pro to, abychom brzy mohli zase otevřít, bychom to určitě nezvládli,“ dodává Helena.

Více o restauraci a nové menu najdete zde.

Nejčtenější v kategorii Business

Aktuálně na českém webu

Explozivně smyslné umění Juliana Charrièra

       ·   14.11.2024
Šplhá na sopky, zkoumá radioaktivitou zamořený terén atolu Bikini, leze na ledovce v Antarktidě a potápí se na mořské dno: představitel současného, sociálně a ekologicky angažovaného umění a dobrodruh Julian Charrière. Charrière

Festival Jihlava zahájil dokumentem o Zuzaně Čaputové 

       ·   28.10.2024
Desetidenní Festival dokumentárních filmů Jihlava zahájil premiérou filmu o bývalé slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové, který opakovaně plní sály. Nemenší zájem vzbuzuje i snímek Filipa Remundy studující ruskou společnost či dokument o válečném zpravodaji na Ukrajině

Aktuálně na německém webu

Die explosiv-sinnliche Kunst von Julian Charrière

       ·   14.11.2024
Er klettert auf Vulkane, erforscht radioaktiv verseuchtes Gelände des Bikini Atolls, besteigt Eisberge in der Antarktis und untersucht den Meeresboden. Er ist Vertreter der zeitgenössischen, sozial- und umweltengagierten Kunst und Abenteurer in einem: Julian

Designer Miro Pistek: Gegenwart als Inspirationsquelle

       ·   24.10.2024
Seit Jahrzehnten entwirft und gestaltet Miro Pištěk Ideen für Unternehmen, Institutionen und Golfclubs. Es ist kein Zufall, dass sich sein gemütliches Atelier inmitten der Loreta-Häuser des Golfclubs Pyšely befindet. Dort hat ihn auch

Vandals von Marek Schovánek in Prag

       ·   22.09.2024
Marek Schovánek wurde in Prag geboren und verbrachte seine Kindheit mit seinen Eltern im kanadischen Exil, was seine Sensibilität für Fragen der Identität, des Exils und der kulturellen Schnittstellen grundlegend prägte. Heute lebt und arbeitet