#restartpodnikani Spojení, které funguje

Vegetarián, vegan nebo milovník masa, ve Spojce se mohou všichni sejít u jednoho stolu, bez kompromisů a předsudků. Spojka Karlín zkrátka spojuje všechny, kteří chtějí jíst dobře a kterým záleží na udržitelném přístupu. A ve spojování pokračuje i během krize.

Restaurace byla do dnešního dne zavřená, nadšený tým ze Spojky však po celou dobu uzavření vymýšlel různé možnosti, jak hostům dál nabízet své služby a nepřipravit je o zážitek z dobrého jídla. Do tohoto týmu patří i Helena Slavíková, která k přístupu Spojky během krize dodává: „Důležité pro nás je udržet se v povědomí našich zákazníků a přinášet jim i v této těžké době nabídku kvalitních jídel, na která jsou od nás zvyklí.“

Restaurace už vyzkoušela vlastní rozvozy i různé rozvážkové služby, přes Rohlík Bistro nabízí čerstvá a šokově chlazená jídla, peče vlastní pečivo a na každý den chystá nabídku obědů s sebou. Ve Spojce je však důležitou hodnotou nízká ekologická zátěž a Helena proto k rozvozům po skončení stávajících omezení říká: „Zatím o rozvozech do budoucna neuvažujeme, protože žádný z aktuálně dostupných provozovatelů rozvážkové služby nenabízí alternativu k jednorázovým obalům, které za nás nejsou tou správnou cestou.“

Kromě aktivit pro své zákazníky myslí Spojka i na ty, kteří jsou v této době nejvytíženější, a proto se zapojila do projektu Nesnězeno. „S projektem Nesnězeno jsme spolupracovali v rámci jejich projektu Dobroty pro zdravotníky, kdy mohli zákazníci skrz aplikaci Nesnězeno podpořit zdravotníky a pomoci tak těm, kteří to nejvíce potřebovali. Přemýšleli jsme nad tím, jaké jídlo vyrobit, abychom zdravotníkům dopřáli rychlou energii s kvalitními surovinami, a tak jsme se rozhodli pro sendviče z našeho vlastního chleba, šunky bez cukru a vajíček z volného chovu. Celkem jsme vyrobili 200 sendvičů, které putovaly do Motola a Na Homolku,“ popisuje Helena.

Tolik aktivit na jeden podnik opravdu není málo. Důležité však je, že to zafungovalo a ode dneška si můžete ve Spojce vychutnat zbrusu nové menu, které se servíruje na venkovní zahrádce.

A v čem je kouzlo? „Upřímně nevím, jestli se na celé té situaci dá najít něco, co bychom mohli považovat za „úspěch“. Bez úzkého týmu lidí, který je srdcem Spojky a který dělal všechno pro to, abychom brzy mohli zase otevřít, bychom to určitě nezvládli,“ dodává Helena.

Více o restauraci a nové menu najdete zde.

Mohlo by vás zajímat

Přečtěte si

Češi nechápou, že Německo je “energetická laboratoř”

“Je nesmysl, že by se Německo řítilo kvůli své strategii Energiewende do propasti, jak se tady často ozývá. Ceny elektřiny tam budou díky obnovitelným zdrojům i za 15 let podobné jako dnes. Ale být poradcem německé vlády, přiznal bych, že jsme se spletli s jadernými elektrárnami a zemním plynem,” říká někdejší berlínský zpravodaj ČT Martin Jonáš.

Nejčtenější v kategorii Business