Oblíbený český šéfkuchař s řadou zahraničních zkušeností se konečně dočkal své vlastní restaurace, kam s ním jde většina kuchařského týmu z Grand Cru, kde působil čtyři a půl roku. Podnik s názvem U Matěje v Praze 6 otevře dveře svým prvním návštěvníkům v průběhu letošního května.
Kulinární příznivci se mohou těšit na českou moderní kuchyni i tradiční recepty se svěžím šmrncem. Pípou poteče tankové plzeňské pivo, nápojový lístek zpestří jednoduché koktejly a pálenka od mistra destilatéra Václava Šitnera. V létě bude zpřístupněna také druhá, finediningová část restaurace. Ta poskytne prostor luxusní moderní gastronomii s důrazem na českou a rakouskou kuchyni. „Odcházím za svým dlouholetým snem. Vždycky jsem chtěl mít svůj podnik na vlastní triko, kde bude vše stoprocentně po mém,“ uvádí talentovaný Punčochář.
Text Barbora Vojtová Foto U Matěje