10 otázek pro Ivu Frühlingovou

Je talentovaná, krásná a charismatická. Zpěvačku, textařku a spisovatelku Ivu Frühlingovou v současnosti nejvíce zaměstnává pětiletý syn Adam, rekonstrukce nového domu, který s manželem koupili, a samozřejmě zpěv. Největší prioritou je však pro Ivu její syn, pak teprve cokoliv dalšího. Na svou kariéru ale nezapomíná a jak sama říká, chystá se “vykopat draky” a nebýt jen zalezlá doma.

Má v plánu pracovat na sobě a své hudbě. Své profesní sny si už splnila, teď si přeje dělat dát, co ji baví. Iva vydala za svou kariéru několik úspěšných alb a napsala tři knihy (Příběhy modelek, Příběhy ze showbyznysu, Terapie v noci) a my už se nemůžeme dočkat její další tvorby, ať už hudební, či literární.

Do koho jste byla tajně zamilovaná?

Do Benjamina Bioleho, velmi oblíbeného francouzského zpěváka. Zpívali jsme spolu duet na jeho desku a také jsme spolu hráli pár koncertů. Tenkrát žil s Chiarou Mastroianni a já jí ho děsně záviděla.

Iva Fruhlingova

Který člověk vás nejvíce ovlivnil?

Asi moje máma. Energická žena s tahem na branku. Ta vždycky ví, jak mě k něčemu namotivovat. 

Ke které knížce se ráda vracíte?

Když jsem byla malá, četla jsem několikrát dokola Memento od Radka Johna. Později mě bavily knížky psychiatra Scotta Pecka a taky poezie Sylvie Plathové. Moc se mi líbila i sbírka básní Natálie Kocábové s názvem Někdo je v domě. No a před deseti lety jsem začala psát knihy sama a vydala jsem celkem tři. Psaní miluju, je to pro mě relax a terapie.

Za co jste vydala moc peněz?

Asi za koupi mého bytu.

Sport je pro vás…

Cizí slovo (smích).

Která píseň vás roztančí?

I’d rather dance with you od Kings of Convenience.

Iva Fruhlingova koncert

Jaké umělecké dílo vás fascinuje?

Tak to opravdu nevím. 

Koho obdivujete?

Já obdivuju každý týden někoho jiného. Piloty, vojáky, sestřičky, lékaře… Teď teda taky obdivuju DJ Roxtara, protože pomáhá vtipným způsobem lidem v nouzi, způsobenou koronavirem. Víc takových frajerů!

Vaše největší slabina?

Strach a lenost.

Pro příští dny (týdny) bych si přála…

Začít makat na nové desce. Už to bude nějaký pátek, co jsem nezpívala. Začíná mi to chybět.

Iva Fruhlingova zpěvačka

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch