Podařila se nám celkem neuvěřitelná věc. Dostat recept a návod přípravy speciality od špičkového šéfkuchaře z Berlína, Davida Kikilluse, majitele Michelina.
Současné moderní cukrárny a kavárny nabízejí sofistikované zákusky, které jsou na pohled stejně krásné, jako jsou lahodné. Ale my stále prahneme po osvědčené tradici, která nikdy nezklame. Zajímá vás, co si dát v berlínské cukrárně? No přeci tradiční Baumkuchen! V Česku pak mezi nejoblíbenější zákusky patří osvědčený věneček. Tady je pár zajímavostí o těchto legendárních dezertech.
Pokaždé, když ochutnáme něco jedinečného, musíme se o to s vámi podělit. Našli jsme v Berlíně unikátní místo, které potěší každého náročného gastro turistu. A nezapomněli jsme ani na Prahu. Tady jsou restaurace, ve kterých nám velmi zachutnalo.
Zájem o japonskou kuchyni stoupá po celém světě. Jíst autentický japonský pokrm není jen o jídle, vše začíná již vstupem do restaurace. Japonci mají k jídlu velmi silný vtah, který je spojen s mnoha zvyky a tradicemi. Pokud váš vytříbený jazýček dostal chuť na podobnou specialitu, jste na pravém místě. Toto jsou japonské restaurace, které nás v Berlíně a v Praze zaujaly.
Ladislav Štaidl zpíval píseň Jsou dny, kdy svítá o něco dřív. Já bych ráda doplnila, že jsou večeře, kdy chutná o něco víc. O jednu takovou bych se s vámi ráda podělila.
Pouhý rok na kulinární scéně stačil pražské restauraci Benjamin, aby se – ač zatím bez hvězdy – zapsala do michelinského průvodce. Zážitkový koncept pro pouhých deset lidí stojí na lokálnosti, sezonnosti, kvalitních surovinách, ale také na dokonalém technologickém postupu.
Každá tradice má svůj význam. Mnohem hlubší a často i tajemnější, než si myslíme. Naši předkové byli výrazně víc propojeni ať už s pohanskou či katolickou vírou. Věřili na symboly, intuici, zvyky a tradice. Jednou z takových je i aktuální období – masopust.
Před sedmi lety otevřela v Berlíně kuchyně, která by možná v jiném německém městě vyvolala několik otazníků. Ne tak v Berlíně, který přivítal první záchvěvy korejské vlny s otevřenou náručí. Je to partnerství korejské zpěvačky a španělského kuchaře, které této směsi dodává šťávu? Nebo je to fantazie obou, která dává vzniknout španělsko-korejské kuchyni?
Zní to jako název hororového snímku z kulinárního prostředí, ale ve skutečnosti jde o takzvané chytré kuchyně ke krátkodobému pronájmu s jediným smyslem – navařit a rozvézt.
Spravovat souhlas s cookies
Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb.
Funkční
Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění využívání konkrétní služby, o kterou účastník nebo uživatel výslovně požádal, nebo výhradně pro účely přenosu komunikace prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické ukládání nebo přístup je nezbytný pro legitimní účely ukládání preferencí, které si účastník nebo uživatel nevyžádal.
Statistiky
Technické ukládání nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické ukládání nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez soudního předvolání, dobrovolného vyhovění ze strany vašeho poskytovatele internetových služeb nebo dodatečných záznamů od třetí strany nelze informace uložené nebo získané pouze pro tento účel obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické ukládání nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů pro zasílání reklamy nebo ke sledování uživatele na webových stránkách nebo na několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.