Ty nejlepší obchody s pokojovkami v Praze

Konečně jsme se dočkali období, kdy každý milovník zeleně může řádit. Vybrali jsme naše nejoblíbenější místa, kam pro další přírůstky.Konečně jsme se dočkali období, kdy každý milovník zeleně může řádit. Vybrali jsme naše nejoblíbenější místa, kam pro další přírůstky.

Řekni, kde ty kytky jsou

Dvě kamarádky se zalíbením pro květiny a krásno. Po tom, co jejich kytkám začal být vinohradský byt už moc malý, se rozhodly řízky posílat dál. Krom toho se specializují na kožené planthangery (závěsy na rostliny) a také terakotové květináče s patinou, které už pár květin odchovaly.

zaves-na-kvetiny-planthanger-pokojovky

zaves-na-kvetiny-planthanger-pokojovky-rizek-monstera

zaves-na-kvetiny-planthanger-pokojovky-paroznatka

zaves-na-kvetiny-planthanger-pokojovky-rizek-monstera

zaves-na-kvetiny-planthanger-pokojovky-zaves
Madelaine Design

zaves-na-kvetiny-planthanger-pokojovky-rizky

zaves-na-kvetiny-planthanger-pokojovky-svicnik

www.instagram.com/reknikdetykytkyjsou

Second Handed Flowers

Koupit si novou kytku je radost, ale ještě větší je, si ji pořídit z útulku. Second Handed Flowers poskytují dočasnou střechu nad hlavou těm rostlinkám, které jejich majitelé už nechtějí nebo je už nemohou mít.
Kytky jsou k dostání na pražské Vzletné, Milady Horákové 56, v kavárně Zmrzlina Hlína — Kampus Hybernská, v prodejně Textile Mountain…

second-handed-flowers-hlina-kavarna

second-handed-flowers-vzletna

second-handed-flowers-praha-sklenik

second-handed-flowers-kaktusy

www.instagram.com/second_handed_flowers

Pokoj

Vpusťte rostliny do svého života je heslo květinářství v Holešovicích. Krom rostlin v něm seženete také nejrůznější doplňky. Od pokojových rozprašovačů, stojanů na kytky až po literaturu.

pokoj-store-kvetiny-obchod

pokoj-store-kvetinarstvi-praha

pokoj-store-holesovice-kvetinarstvi

pokoj-store-holesovice-kytky

www.pokoj.store

Haenke
Prodej rostlin je jen zlomek toho, čemu všemu se věnují. Svoji vášeň k rostlinám šíří i prostřednictvím veřejných instalací, workshopů a přednášek. Určitě si budete pamatovat jejich instalaci na Nové scéně nebo v Manifestu. Jejich botanical lab najdete na Žižkově.

haenke-nova-scena-instalace-kvetiny

haenke-kvetinarstvi

haenke-lab-eshop

haenke-botanical-lab-zizkov

haenke.co

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK

3,5 hektaru zeleně botanické zahrady na Praze 2 určitě všichni znáte. Sledujte ale jejich kalendář akcí, pořádají i prodejní výstavy, na které se sjedou majitelé velkých skleníků s poklady.

botanicka-zahrada-exotika

botanicka-zahrada-kaktusy-sukulenty

www.bz-uk.cz/cs/kalendar-akci

Pokojovky

Oáza pro všechny florofily. Anet, Rozi a Zuz nedávno vydali i svoji knížku, která je ideální příručkou pro všechny, co se chtějí o pokojovky starat pořádně. Fungují na e-shopu nebo si můžete po domluvě zajít k nim, jejich studio je na Letné. Mimo jiné i zazeleňují prostory v Praze (agentury, kavárny…) a pořádají workshopy.

pokojovky-praha

pokojovky-workshop-praha

www.pokojovky.co

Kvítka v bytě

Ano, sídlí v Brně. Ale… občas zavítají i do Prahy. Navíc je u nás k sehnání (Knihy Dobrovský) i jejich knížka Kvítka v bytě. V Brně má Veronika s Nikol kvítkovou nemocnici pro choré pokojové rostliny a ateliér dohromady s keramickou dílnou. Některé rostliny na prodej si pěstují dokonce samy.

kvitka-v-byte-atelier

 kvitka-v-byte-atelier-keramika

kvitka-v-byte-brno

kvitka-v-byte-kniha

www.kvitkavbyte.cz

A v neposlední řadě, není nic hezčího, než si vypěstovat novou roslinku sám. Ať už klíčením, odnožemi, dělením trsů při přesazovaní, vrcholovými řízky nebo listovými řízky. Vyměňte si kytku s mamkou, babičkou, kamarádkou nebo ve facebookových skupinách. (GREENSWAP (výměna rostlin), Rostlinná štafeta…)

Text Barbora Micajová Foto Second Handed Flowers, Pokoj, Haenke, Barbora Micajová, Pokojovky, Kvítka v bytě

Nejčtenější v kategorii Society

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.