Petr Flek a Martin Makovička se před lety potkali díky práci v Ambiente Brasileiro. Po nějaké době společného bydlení se při nejedné sklence dobrého moku rozhodli, že si spolu jednou otevřou vlastní podnik. Jejich pracovní cesty se však rozešly, Martin odjel do Kanady a Irska, Petr do Španělska a Švédska.
V létě 2019 se znovu potkali a řekli si, že když ne teď, tak nikdy. V říjnu na všem začali pracovat jen s pomocí rodin a kamarádů. „Po dvou měsících každodenní práce od rána do večera jsme si mohli říct, že je to přesně to, co si představujeme“, říká Petr. Poprvé bylo otevřeno 3. prosince 2019. „Když vyprávíme, jak vše vznikalo, že jsme si celý projekt zafinancovali a zrekonstruovali sami, baví nás, jak lidi reagují. Rozhodně to v dnešní době různých investorů není obvyklé“, dodává Martin.
Jejich koncept spočívá v myšlence, že v jednoduchosti je krása. Kuchyně se ubírá evropským moderním stylem a používá jen české suroviny. Odebírají to nejkvalitnější maso a zeleninu, zakládají si na tom, že podporují lokální trh. Menu chtějí měnit podle sezony a právě aktuálních surovin.
„Na vše jsme sami, máme malý team 5 lidí včetně nás, kteří sdílí stejnou ideu, jako my dva. Je nám jasné, že to bude boj, ale věříme, že díky našemu odhodlání to zvládneme. Dali jsme si celkem velkou výzvu: chtěli bychom změnit pohled na gastronomii nejen v Praze, ale i v celé České republice. Jsme si jisti, že se nám to podaří. V naši myšlenku věříme a budeme pro ni žít do posledního dechu.“
A proč název VALLMO? Vallmo znamená ve švédštině mák. Martin je příjmením Makovička a Petr žil ve Švédsku. Takže i za tím stojí určitý příběh.
Více informací najdete zde.