The Eatery si excelentně hraje

Na pražské kulinární scéně se objevilo jméno, které přes food lovers rozhodně neprojde bez povšimnutí. Podnik, ve kterém navíc můžete zažít smyslovou hru zbavenou předsudků a odcházet s jinými názory.

Restaurace The Eatery kreativně označovaná také jako The(E)ater(y), tedy divadlo plné chutí a vůní, kde nejste pozorovatelem, ale aktivním členem podílejícím se na spontánním kulinárním představení, má v sobě něco neobvykle přitažlivého. Kuchyň je otevřeným jevištěm a host neřízenou střelou, která se nechává unášet tím, jak diktují jednotlivé chody postavené na autentických chutích, vůních, barvách a kreativním ztvárnění. Zkrátka můžete si být jisti tím, že tam zaručeně rozvibrují vaše smysly.

Za vyspělým a svébytným projektem stojí mladý chef Pavel Býček. Ten má za sebou zkušenosti z Anglie, kde dostal tvrdou školu přímo od michelinských es. Přítomnosti hvězd se nevyhnul ani po návratu do Česka – působil v nejúspěšnějším období restaurace Alcron. A takové zkušenosti jsou tedy rozhodně znát!

V The Eatery si určitě vyzkoušejte degustační večeři takzvaně naslepo. Principem je, že hosté dopředu nevědí, co budou jíst – tedy z čeho se skládá menu. Samozřejmě se vás dopředu zeptají na případné intolerance či alergie. Je to celé kvůli tomu, aby lidé odbouraly přežitky typu: „Že něco nemám rád.“ Zkrátka aby si užili celou večeři bez předsudků a očekávání a plně se soustředili jen na chuťový – respektive smyslový – zážitek z jídla napárovaného s víny. „Uvidíte, že na řadu surovin po degustaci změníte názor,“ usmívá se mladý chef. Složení menu se samozřejmě mění dle sezóny a přivezených surovin, které si podnik pečlivě vybírá a samozřejmě míří do lokálních vod, polí, farem a zahrádek.

Příklad degustace naslepo:

Amuse-bouche
Huspenina z vepřového jazyku, líček a šunky s křenem a sladkokyselou zálivkou
& Georges Gardet, Champagne Tradition Brut
••••••
,,Celer“
Celer pečený v hlíně, nakládaný celer a omáčka z kvásku
& Milan Sůkal, Sauvignon 2018
••••••
,,Pepřenky“
Pepřenky z kapra, marinovaná a kvašená zelenina
& Maria Faber-Kochl, Zweigelt rosé 2018

,,Bažant“
Prso a kroketa z bažanta, dýně, kapustičky
& Clot de l´Origine, Le P´tit Barriot 2018
••••••
,,Játra“
Grilovaná telecí játra na ohni, hrachovka, jablko
& Côtes de Blaye, Château Les Petits 2015

,,Čokoláda“
Čokoláda, káva a rakytník
& Clot de l´Origine, Mute sur Grains 2016
••••••
Káva
& Navrátilova slivovica

Byl to skvělý kulinární zážitek, zábavná hra a chuťový koncert. Vše mistrně doplněné sofistikovanými víny. Rozhodně jde o podnik, o kterém ještě bude hodně slyšet. A právem!

Více na: theeatery.cz

Pozn.: Článek je osobním názorem redaktorky a není předmětem žádné placené reklamy. Podnik navštívila na své vlastní náklady.

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.