Začíná GRAND RESTAURANT FESTIVAL 2020

Sharing, no-waste, super food, ale také hmyz, kuchařky našich babiček, méně mouky a cukru, bylinky a koření z vlastní zahrádky. To vše je možné pokládat za trendy současného kulinárního světa, který bude pravděpodobně ještě více nabírat na obrátkách. A přesně v tomto duchu se nese další ročník Grand Restaurant Festivalu. Akce pro všechny milovníky kvalitního jídla a pití startuje již 15. ledna!

XI. ročník gastronomického svátku oslavuje magický rok 2020 tématem sci-fi v kuchyni aneb jídlo budoucnosti. Právě k roku 2020 se často odkazovalo ve sci-fi literatuře jako ke vzdálené budoucnosti. My v ní ale už žijeme! Co chutná dnešní mladé generaci? Nakládáme šetrně se surovinami a potravinovými zdroji? Co asi budou jíst naše děti? Myslíme při tom všem na naši planetu? Takovými otázkami se zabývá akce, která zároveň podpoří projekt UNICEF zaměřený na terapeutickou výživu pro děti, které díky podvýživě a tíživým životním podmínkám nemohou přijímat normální stravu.

Grand Restaurant Festival 2020, který probíhá od 15. ledna do do 29. února, bude patřit devadesáti restauracím po celé České republice a jejich návštěvníkům, kteří si zakoupí festivalové degustace či některou z originálních extra nabídek jako například školu sushi, omlazovací pobytové balíčky, komentované gastronomické procházky či tématické brunche.

Jídlo už dávno není jen o tom, aby dobře vypadalo na talíři. Každá surovina má za sebou svůj příběh a tím, jak se k ní chováme také svoji budoucnost. V kuchyni i u stolů se přemýšlí o souvislostech a dopadech na zdraví, na ekosystém, na Zemi. Ochutnejte menu v nejlepších a nejzajímavějších restauracích v naší zemi, které v tomto duchu přemýšlí.

Více info a degustace za festivalové ceny pořídíte ZDE

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.