Filmová atmosféra CAFÉ ELEKTRIC

Filmová atmosféra nové restaurace v Kolowratském paláci vás přenese do doby prvních rolí Marlene Dietrich a kromě vychutnávání skvělého jídla tady můžete snít…

Když jsem se zhruba před rokem setkala v Kolowratském paláci na Ovocném trhu s hraběnkou  Dominikou Kolowrat-Krakowskou, měla jsem příležitost mezi prvními vidět, jak se naplňuje výjimečný koncept restaurace v  centru Prahy. Jako stylová pocta Alexandru Kolowrat-Krakowskému, který ve své době vítězil v mnoha slavných automobilových závodech, zároveň byl nadšeným aviatikem a jedním z nejslavnějších filmových producentů své doby se zrodilo CAFE ELEKTRIC.

CAFE ELEKTRIC_interiér (2)

CAFE ELEKTRIC_interiér (3)

Filmová atmosféra dvacátých let minulého století je všudypřítomná. Posadit se můžete například na polstrovanou lavici inspirovanou sedadlem historického závodního vozu. Stěny zdobí novodobá sgrafita s podobiznou Alexandera Kolowrata v  závodním autě a výjevy z  jeho filmů. Vše doplňuje rafinovaný systém osvětlení měnící prostor dle potřeb na prosvětlenou restauraci či noční klub.

CAFE ELEKTRIC_interiér (4)

CAFE ELEKTRIC_interiér (1)

„Tady se slaví, zamilovává, opouští. Tady se žije. Snad se skutečný život dá žít i mimo zdi CAFÉ ELEKTRIC, ale možná taky ne.“

CAFÉ ELEKTRIC byl poslední film, který nesmírně populární „hrabě Kilowatt“ či „der Kinograf“ produkoval před svou předčasnou smrtí v  roce 1927 a zároveň první velkou příležitostí pro Marlene Dietrich. CAFÉ ELEKTRIC je ve filmu název fiktivního vídeňského podniku, v  němž se scházela bohéma, figurky z  podsvětí i obyčejní lidé. Všichni však se stejným cílem, aby mohli jako v  biografu  alespoň na chvíli žít své sny.

CAFE ELEKTRIC_menu (45)

K  prostoru restaurace patří i venkovní zahrádka na  nádvoří Kolowratského paláce. A ať už se rozhodnete zajít do CAFE ELEKTRIC na snídani, víkendový brunch, obědové menu nebo si užít večer s  přáteli, budete mít možnost vybírat si z  mezinárodních chutí i lokálních dobrot. Nezapomínají tu navíc ani na vegetariány a vegany. Osobně nedám dopustit na matcha lívance a veganské zmrzliny, kterými mne tato gurmánská oáza v centru prahy doslova nadchla.

CAFE ELEKTRIC_menu (5)

CAFE ELEKTRIC_menu (6)

CAFE ELEKTRIC_menu (10)

CAFE ELEKTRIC_menu (33)

CAFE ELEKTRIC_menu (49)

Text Kateřina Černá

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.