Přečtěte si

Nejoblíbenější restaurace Orlanda Blooma je v Praze. Zjistěte, která to je

Bloom, který nedávno oslavil narození svého druhého dítěte, jež má se zpěvačkou Katy Perry, při interview pro The Telegraph prozradil hned několik svých oblíbených věcí a jedna z nich se nalézá právě v Praze. Slavný americký herec se svěřil, která restaurace je jeho nejoblíbenější. Bez váhání prozradil, že je to pražské bistro La Finestra in Cucina.
Přečtěte si

Současná gastroscéna očima Lukáše Hejlíka

Těm, kteří se zajímají o tuzemskou kulinární scénu nemá smysl představovat Lukáše Hejlíka, food blogera, herce, spisovatele a tvůrce populární Gastromapy. Jak vnímá současnou atmosféru na poli gastronomie a do jaké míry s ní zaštěrchal koronavirus?
Přečtěte si

Praha se probouzí z kulinárního kómatu

Svět se nezastavil, jede se dál, natož na poli gastronomickém. Ale k tomu, aby se kulinární kolovrátek pořádně roztočil, je potřeba v sobě znovu aktivovat hon za chuťovými p(r)ožitky. Praha se totiž začíná probouzet z kulinárního komatu, tak jí to urychleme! Co nás právě čeká?
Přečtěte si

Piknik je nejlepší restaurací

Proč piknikovat? Protože nejlépe chutná pod otevřeným nebem a jde o multidimenzionální požitek. Navíc se nemusíte téměř v ničem omezovat a také se rozhodnout, jaký výhled a společnost si zvolíte.
Přečtěte si

Pavel Maurer: Už žádné kančí na dančím!

Kdo jiný by mohl říct víc k tomu, jaká je aktuální situace na tuzemské kulinární scéně, než vydavatel prvního a nejznámějšího gastronomického průvodce v Česku a zakladatel Prague Food Festivalu. Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s Pavlem Maurerem!
Přečtěte si

#restartpodnikani Sázíme na Instagram, gril a snídaně

Terasa U Prince je střešní restaurace s jedním nejmagičtějších výhledů na Staroměstské náměstí. Nachází se totiž v exkluzivní společnosti Orloje a věží Týnského chrámu. Není pochyb o atraktivitě tohoto podniku zejména pro cizince, kteří ale nyní budou ještě nějakou dobu chybět. Jak se umí vypořádat turisticky atraktivní podniky s výpadkem cestovního ruchu?
Tortily v papírovém obalu
Přečtěte si

Kam kráčíš, gastronomie?

Když napíšu F&B HEROES, plno lidí řekne: neznám. Když ale tento název uslyší hoteliéři a gastronomové, zbystří. F&B Heroes je totiž tým mezinárodních špičkových odborníků, kteří jsou poradci pro nejlepší koncepty a systémy v hotelové a restaurační branži.
Přečtěte si

Nečekaně rychlý rozjezd pod rouškou absurdity

Od pondělí mohou být otevřené zahrádky. Že by se gastronomický svět začal navracet k normálu? Zdánlivě ano, avšak pod rouškou absurdity a strachu, protože pravidla jsou často nedotažená a informace od vlády nejasné. Přesto rozjezd na mnoha místech proběhl rychlostí blesku.