Kulturama: Galerie ART Praha přichází s virtuální výstavou a dražit bude online

Podzimní aukce patří každoročně mezi nejočekávanější události ze světa umění. Je proto jasné, že se jich nechtějí vzdát ani prodejní galerie a aukční domy ani sběratelé a milovníci umění. Stejně jako celé kulturní odvětví přechází i aukce ve velkém do online prostředí. Jak si ale z katalogu vybrat, když si díla nemůžeme prohlédnout naživo? Galerie ART Praha si vzala na pomoc virtuální realitu a přichází s řešením!

Jiří Načeradský – Atlet.

Tím je vlastní virtuální prohlídka předaukční výstavy, kterou si můžete již nyní projít na webových stránkách galerie. Ta tak navazuje na virtuální zpracování aktuální výstavy Lutobora Hlavsy, která začala letos v říjnu a ukázala, že milovníky umění neodradí ani online prostředí. A pokud se nechystáte dražit, nevadí, i tak si můžete rozšířit své uměleckohistorické obzory a strávit čas ve společnosti vybraného umění.

Pohled do virtuální prohlídky výstavy Lutobora Hlavsy.

Na předaukční výstavě uvidíte téměř 300 uměleckých děl, která se budou v rámci online sálové aukce dražit 15. listopadu. Rozhodnutí galerie uspořádat výstavu virtuálně komentuje ředitel Jan Kašpar takto: „Pokud se chystáte nakupovat umění, vždy je lepší se na daná díla podívat naživo, ve formě 3D. Ani tentokrát jsme nechtěli našim zákazníkům tuto možnost odepřít a po úspěchu s virtuální autorskou výstavou jsme se rozhodli vytvořit také virtuální prohlídku výstavy předaukční. Kdokoliv, kdo má zájem se potěšit mnoha uměleckými skvosty českých a slovenských umělců, si nyní na našich webových stránkách může bezpečně, z pohodlí svého domova, projít tuto výstavu a ponořit se do světa umění a na chvíli zapomenout na současnou situaci.“

Pohled do virtuální prohlídky předaukční výstavy.

Těšit se můžete na díla od předních českých a slovenských umělců 19. a 20. století, v rámci této aukce stojí za pozornost zejména zátiší od Otakara Kubína a Karla Černého, krajina od Oldřicha Blažíčka nebo akt od Karla Špillara.

Karel Černý – Zátiší s lahví.

Fanoušci kresby najdou ve výstavním katalogu práce Františka Ženíška a Václava Brožíka a radost budou mít jistě i obdivovatelé skla, kteří si mohou vybrat mimo jiné z několika realizací Bořka Šípka. Pozadu nezůstávají ani sochy – já bych si vybrala Obydlí od Zbyňka Sekala nebo Ženu od Oty Janečka. Vaše příhozy ale nechám na vás, jistě se rozhodnete dobře.

Zbyněk Sekal – Obydlí.

Virtuální předaukční výstavu i výstavu Lutobora Hlavsy najdete na webu galerie do 14. listopadu. V neděli 15. 11. se pak od 16.00 uskuteční Podzimní aukce, která bude pro širokou veřejnost živě přenášena a bude možné se jí aktivně zúčastnit především skrze internetové dražební portály.

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.