Loving Hut slaví

Majitele české sítě veganských bister Loving Hut Tuana Dunga si možná v jeho domovské pobočce v Černé labuti ani nevšimnete. Působí nenápadně, ale přesto nedávno otevřel v Praze už svou šestou pobočku.

Tuane, jaké všechny pobočky už v Praze máte?

Působíme už celkem na šesti místech. Naše veganská bistro najdete v Praze 1 v Domě Černá labuť a v OC Quadrio. v Praze 4 si můžete vegansky pochutnat v naší pobočce Budějovická, v Praze 5 vystoupejte do posledního patra OC Nový Smíchov. Máme také pobočku na Letné.

Vaši první pobočkou však bylo bistro v Jugoslávské ulici? To stále funguje?

Ano. Během listopadu a prosince dojde k přestěhování v rámci 
Jugoslávské ulice o cca 400 metrů 
dál do úplně nových prostor. Důvodem je lepší komfort pro zákazníky i pro personál. Je to vlastně stejný případ jako s Černou labutí. Původně jsme působili tady kousek za rohem, ale až díky změně lokality jsme pocítili výrazné zvýšení návštěvnosti. Byl to rozhodně správný krok. Od nového roku chystáme navíc novinku! Náš fresh bar přemístíme do patra do jídelní části a vchod do Černé labutě bude zdobit květinářství.

Benjamínkem ve vaší rodině Loving Hut je bistro v OC Quadrio.

Ano, je to druhé místo v Praze 1, kde nás můžete navštívit. Jsme rádi, že tamní food court doplňujeme o zdravou, veganskou alternativu.

Pán sedící naproti jako by vypadl z oka známému food kritikovi Pavlu Maurerovi. Je vám oceňování a hodnocení v anketách blízké, nebo to pro vás není tak důležité?

My o to neusilujeme. Podle mě vítěz jakékoliv ceny nese velkou zodpovědnost a lidé potom očekávají ještě víc. Většinou pak tato očekávání skončí kritikou. Já si nehraju na nějaký luxus. Ani naši šéfkuchaři neprošli věhlasnou hotelovou gastronomií. Děláme, co nás baví, pro lidi, kterým naše jídlo chutná. Naší cílovou skupinou nejsou gurmánští fajnšmekři, ale lidi, co se chtějí zdravě najíst. Naše motto je, aby se člověk za přiměřené ceny najedl co nejzdravěji. Aby to byla jejich zdravá alternativa k běžnému obědovému menu.

Systém krabičkových diet zatím neplánujete?

To zatím neplánujeme. Řeknu vám proč. Naše jídlo se neohřívá. a jak zajistit lidem i teplé večeře bez toho, že by si jídlo ohřívali v mikrovlnce? To už s jednou uvařeným jídlem neděláme. Kvalitní jídlo prostě 
v mikrovlnce zničíte. Celý systém by se musel důkladně promyslet. Za nápady budeme rádi. Výdejen máme dost.

Řídíte šest poboček Loving Hutu, dovážíte do ČR exotické veganské suroviny a výrobky, jste majitelem obchodu World Vegan. Stíháte sám relaxovat?

Nemusím každý den čtvrt hodiny relaxovat, to už máme u nás Vietnamců v krvi. Děláme třeba rok v kuse a pak jedeme na měsíc na dovolenou. Teď se nám narodilo dítě, takže čekám odpočinku ještě méně. Musím říct, že rodičovství je zatím náročnější než vést restauraci!

www.lovinghut.cz

[box]
POBOČKY LOVING HUT

Praha 1  Černá labuť – Na Poříčí 25

OC Quadrio – Spálená 22

Praha 2  Jugoslávská – Jugoslávská 12, OTEVÍRÁME v PROSINCI!

Praha 4  Budějovická – Budějovická 13

Praha 5  OC Nový Smíchov – Plzeňská 8

Praha 7  Letná – Dukelských hrdinů 18
[/box]

Text Barbora Pečová

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii Business

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.