Gastro novinky z první ruky! Testujeme nové podniky a produkty, abychom mohli doporučit ty nejlepší gurmánské zážitky nejen v Praze a Berlíně.
Nejlepší barmani míří do Glasgow
Máme za sebou World Class Cocktail Week, do kterého se opět zapojily desítky prestižních českých barů po celé republice. Během několikadenní oslavy koktejlové kultury pohostily vybrané podniky tisíce milovníků prémiové mixologie na míru ušitými drinky.Máme…
Manifesto obsadí Smíchov
19. července začne tepat srdce náměstí 14. října na pražském Smíchově. Kousek od zrychleného Anděla budeme moci zpomalit a dovolit si bohémské okamžiky v objetí kreativních konceptů s duší. Startuje další pop-up Manifesto, přidáte se?19. července začne tepat…
Aktuální gastro akce v Praze
Pro milovníky dobrého jídla a vína.Pro milovníky dobrého jídla a vína.
Nejlepší recept, co udělat s nepřítelem? Sníst ho!
Už dva roky ohrožuje berlínskou flóru a faunu nový vetřelec — rak.
Jiří Štift — muž, který se nebojí experimentovat
Jiří Štift – muž, který se na tuzemské kulinární scéně zasadil o popularitu asijské kuchyně. Nejdříve ve vyhlášené restauraci Spices hotelu Mandarin Oriental, nyní jako klíčová tvář několikapatrového vzdušného podniku Sia – prostoru prostoupeného asijskou elegancí,…
Nové vydání N&N — Gurmáni na cestách
„Pokaždé, když se vydám na cestu, říkám, že se vracím domů,“ prohlásila po svém vítězství Kay Cottee, která jako první žena nonstop a bez asistence na své jedenáctimetrové jachtě obeplula zeměkouli.„Pokaždé, když se vydám na cestu,…
Nejhezčí výhled na Berlín
Ještě najít ten správný výtah — a jste tam. Na streše parkovacího domu v Neukollnu najdete Klunkerkranich — místo, které nabízí hodně… ale hlavně ten nejhezčí výhled.Ještě najít ten správný výtah — a jste tam. Na streše…
Ochutnejte nové Amano
Italský šékuchař Riccardo Lucque má ve svém portfoliu řadu špičkových restaurací, aktuálně k nim přidal další – restauraci Amano.Italský šékuchař Riccardo Lucque má ve svém portfoliu řadu špičkových restaurací, aktuálně k nim přidal další – restauraci…
Chef Jan Punčochář otevírá svůj vlastní podnik
Nadaný a mediálně známý chef Jan Punčochář otevírá svůj vlastní podnik.Nadaný a mediálně známý chef Jan Punčochář otevírá svůj vlastní podnik.
Nevšední design několikapatrové restaurace Sia
Nevšední design několikapatrové restaurace Sia v centru Prahy je to první, co mně padne do očí.Nevšední design několikapatrové restaurace Sia v centru Prahy je to první, co mně padne do očí.
Ayurvedic Breakfast: Muži, kteří se nebojí experimentovat
V pondělí 17. června od 17 hodin proběhne v pražské Art & Event Gallery v Černé labuti tradiční ájurvédská večeře s přednáškou. Tentokrát se akce ponese v „riskantním“ duchu. Hlavní roli totiž budou hrát muži, kteří se nebojí experimentovat!V…
Počet veganů stále roste
S tím i adresy, kde můžou uspokojit své touhy a požadavky. Sepsali jsme výběr těch nejzajímavějších a nejaktuálnějších v obou městech.S tím i adresy, kde můžou uspokojit své touhy a požadavky.
Zdraví lidé tvoří zdravou firmu
„Manažeři jsou leckdy jako vrcholoví sportovci, ale bez řádné regenerace, pravidelného kvalitního jídla a pohybu,“ říká Helena Čížková, která vystudovala obor Celostní výživový průvodce na Akademii léčivé výživy a ve Sklizeno vede projekt Mlsná firma.„Manažeři jsou leckdy…
První veganská zero-waste restaurace
Eat fresh, shop free, be FREA. Těmito slovy vás uvítá veganská restaurace Frea, která neprodukuje žádný odpad a ten svůj kompostuje.Eat fresh, shop free, be FREA. Těmito slovy vás uvítá veganská restaurace Frea, která neprodukuje…
Nová zážitková restaurace v Kreuzbergu
Uprostřed městské čtvrti Kreuzberg v Berlíně otvírá zcestovalý kosmopolita a vynikající izraelský kuchař Meir Adoni svou novou restauraci Layla, nabízející tradiční kuchyni Středního východu, která láká vůněmi, ingrediencemi a postupy z celého světa.Uprostřed městské čtvrti Kreuzberg v Berlíně otvírá…
Fine dining restaurace v památkově chráněné budově
Nová fine dining restaurace v Berlíně otevírá své brány — theNOname. 37 letý šéfkuchař David Kikillus je už majitel Michelinu z Dortmundu.Nová fine dining restaurace v Berlíně otevírá své brány — theNOname. 37letý šéfkuchař David…
Zlatý Currywurst!
Že je Currywurst národním jídlem Berlíňanů, to se dobře ví. Upečenou klobásu, k tomu curry s worcestrem v kečupové omáčce a pomfrity, ochutná snad každý návštěvník Berlína.Že je Currywurst národním jídlem Berlíňanů, to se dobře…
Top tip N&N — Není gin jako gin
Ať už se pije čistý nebo v koktejlu: gin je jeden z nejoblíbenějších drinků na světě. Bar bez ginu? Nepředstavitelné! Jaké chuťové nuance v tomto směru nabízí výrobci ginu z Berlína a z Česka si…
První vegetariánská restaurace s Michelinskou hvězdou
Stephan Hentschel je jedním z nejkreativnějších šéfkuchařů v Berlíně.
Blackout Dinner — Kuchaři uvaří bez elektřiny
Neočekávejte žádný klasický večer. Namísto elektřiny se jídlo bude vařit na grilu s ohněm. Svíčky a živá hudba nahradí elektrické světlo a hudební skříňky. To vše v rámci ochrany klimatu.Neočekávejte žádný klasický večer. Namísto elektřiny…
Berlín Březen/Duben
Kalendář akcí na březen a duben v Berlíně.Kalendář akcí na březen a duben v Berlíně.
Na Tučný čtvrtek se pořádně nacpěte!
Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se zapojuje přes 30 restaurací z Prahy, Brna a Plzně. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě tučných masitých jídel to…
Potraviny přímo od pěstitelů Praha/Berlin
Zákazník nakupuje přímo od výrobce, nejčastěji z blízkého okolí.
WeTravel — Rozmanitost Indie
Přiletěla jsem ze zasněženého Česka přímo do rozpálené Keraly – oblasti, odkud pochází ayurvéda — „nauka o životě“. Už dlouho to byl můj sen vydat se do země, která je kolébkou jógy a duchovních nauk.Přiletěla…
Posledním hitem v Berlíně je levantská kuchyně
Přiznám se, musela jsem si nejdříve vyhledat, co vlastně přesně znamená.
Palazzo show vás zve do světa hráčů, osamělých srdcí, ztroskotanců a opuštěnců
Chystáte se do Berlína a uvažujete, jak zažít večer plný pohybu, hudby, akrobacie, vtipu a melancholie?
Studentské pivo s ohledem na planetu
Co znamená slovo Brlo? V původním slovanském názvu „bažina“… právě z něj později vznikl název Berlín. A dnes?
Berlínská Generace Y — Výroba zdravých potravin
Téma zdravého způsobu života a s tím otázka kvality potravin je nedílnou součástí myšlení nejen hipsterů, ale také velké části mladé generace.
Avokádové restaurace Praha/Berlín
Platí jako superfood roku. Na instagramu s ním existuje téměř 7 miliónů fotek s hashtagem #Avocado. A tak není divu, že začínají vznikat restaurace, které jsou věnovány právě tomuto plodu — ať už ve sladké…
Nový Loving Hut na Zličíně
Veganská síť restaurací Loving Hut se rozrostla o dalšího sourozence. Tentokrát se záchytným bodem pro všechny milovníky barevné kuchyně plné zdravých surovin bez živočišných produktů stalo obchodní centrum Zličín.“Die Verluste schmerzen sehr.“ Mit diesen Worten…