Gourmet

Gastro novinky z první ruky! Testujeme nové podniky a produkty, abychom mohli doporučit ty nejlepší gurmánské zážitky nejen v Praze a Berlíně.


SOS berlínské gastronomie

Včera podepsalo víc než 600 majitelů restaurací v Berlíně otevřený dopis berlínskému starostovi, týkající se jejich situace v době současné pandemie.

Manifesto u vás doma

Situace si žádá změny a vzhledem k tomu, že Češi jsou kreativním národem, který si – jak vidno z historie – uměl vždy poradit i za časů nepříznivých, tak tomu není jinak ani nyní. Podnikatelské…

Pečeme a vaříme dál!

Pekaři pečou na maximum a restaurace vaří dál, takže není třeba vymazat ze života příjemné kulinární zážitky! Jen se v některých podnicích lehce proměnil koncept s ohledem na vládní omezení. Jak?

The Eatery si excelentně hraje

Na pražské kulinární scéně se objevilo jméno, které přes food lovers rozhodně neprojde bez povšimnutí. Podnik, ve kterém navíc můžete zažít smyslovou hru zbavenou předsudků a odcházet s jinými názory.

Kde nám chutná v Berlíně a v Praze

Pokaždé, když ochutnáme něco jedinečného, musíme se o to s vámi podělit. Našli jsme v Berlíně unikátní místo, které potěší každého náročného gastro turistu. A nezapomněli jsme ani na Prahu. Tady jsou restaurace, ve kterých…

Jak strávit VALENTÝN v Berlíně a v Praze?

Předpokládám, že všichni zamilovaní mají s menšími či většími překvapeními tento den již dávno naplánovaný. Co bych vám doporučila, jestliže jste dnes či o valentýnském víkendu v Berlíně? Moji první pusu od muže, který se potom…

Benjamin

Pouhý rok na kulinární scéně stačil pražské restauraci Benjamin, aby se – ač zatím bez hvězdy – zapsala do michelinského průvodce. Zážitkový koncept pro pouhých deset lidí stojí na lokálnosti, sezonnosti, kvalitních surovinách, ale také…

Sofistikovaný Volcano Complex

Etna, Vesuv nebo Stromboli? Luxusní pražský čtyřhvězdičkový multifunkční Volcano Complex dokáže otřást vašimi smysly. Ať už prostřednictvím specialit své restaurace, elegantního hotelu či relaxačního spa.

Magická tradice masopustu

Každá tradice má svůj význam. Mnohem hlubší a často i tajemnější, než si myslíme. Naši předkové byli výrazně víc propojeni ať už s pohanskou či katolickou vírou. Věřili na symboly, intuici, zvyky a tradice. Jednou…

Vinařstvím roku 2019 je VICAN

Točí filmy a přednáší marketing. K tomu navíc před pár dny obdržel titul Vinařství roku 2019. Tomáš Vican, muž mnoha tváří a majitel vítězného VICAN rodinné vinařství Mikulov.

Kochu Karu Restaurant

Před sedmi lety otevřela v Berlíně kuchyně, která by možná v jiném německém městě vyvolala několik otazníků. Ne tak v Berlíně, který přivítal první záchvěvy korejské vlny s otevřenou náručí. Je to partnerství korejské zpěvačky…

Eat! Berlin 2020

Od 20. 2. do 1. 3. 2020 zažije hlavní město kulinářský ohňostroj: Během jedenácti dnů festivalu eat! berlin se v rámci 72 různých akcí a téměř na stejném počtu různých míst u sporáku vystřídá více…

Co je ghost kitchen?

Zní to jako název hororového snímku z kulinárního prostředí, ale ve skutečnosti jde o takzvané chytré kuchyně ke krátkodobému pronájmu s jediným smyslem – navařit a rozvézt.

Vallmo — krása jednoduchosti

Příběh Martina a Petra se na první pohled zdá jak pohádka. Že se však za ním skrývá také dřina, talent, odvaha a správné načasování, o tom se můžete přesvědčit v nově otevřené restauraci Vallmo na…

Myšák

„Za každou dobrou cukrařinou stojí kvalitní surovina a lidský faktor,“ tvrdí Lukáš Pohl, který prý nevěří něčemu, co vypadá uniformně a evokuje strojovou práci. Je zastáncem té ruční. Každá surovina musí projít péčí lidí, které…

Zelený týden v Berlíně

Do 26. ledna probíhá v Berlíně již 85. ročník jednoho z nejdůležitějších potravinářských veletrhů na světě. Grüne Woche opět přichází se zajímavými trendy pro rok 2020, tak se podívejme, jaké nezvyklé inovace přináší na trh…

Blíží se zásadní vinařské akce

Svět vína je nekonečnou objevitelskou cestou, která garantuje rozmanitost, originalitu a smyslový požitek. Ať už jste milovník vína či profesionál v oboru, pak by vám v hledáčku vašeho zájmu jistě neměly chybět následující události první…

Začíná GRAND RESTAURANT FESTIVAL 2020

Sharing, no-waste, super food, ale také hmyz, kuchařky našich babiček, méně mouky a cukru, bylinky a koření z vlastní zahrádky. To vše je možné pokládat za trendy současného kulinárního světa, který bude pravděpodobně ještě více…

Gurmánský konec roku

Ať už Silvestr více či méně prožíváte, neměly by na vašem stole chybět dobroty, které vyladí poslední večer ve starém roce a přenesou vás společně s vinnými bublinami do roku nového.

Kampa Park

Večeřeli v něm Julia Roberts, Johnny Depp či Bono z U2. Malostranský Kampa Park za dobu své existence zažil mnohé, nicméně nikdy nepolevil z původního konceptu, který mu před pětadvaceti lety vtiskl jeho zakladatel, norský…
restaurace-nostress-praha-2

Zahrada vůní v Nostress

Ta láska začala už před lety prvním obědem, který se protáhl až do večeře. Strategická poloha v centru Prahy, příjemný interiér a umění šéfkuchaře ze mne udělaly stálého hosta.Ta láska začala už před lety prvním obědem, který…
shiori-berlin-restaurace-japonska-2

Japonský hit co dobyl Berlín — Chawanmushi

Yuzu, japonský citrón a sójovo-citronová omáčka ponzu, již Berlín dávno dobyli. Teď je na slavnostním pochodu další japonský hit — chawanmushi, lehká vajíčkova omeleta.Yuzu, japonský citrón a sójovo-citronová omáčka ponzu, již Berlín dávno dobyli. Teď je…
1 2 3 4 5 6 7 8

Nejčtenější