Gastro novinky z první ruky! Testujeme nové podniky a produkty, abychom mohli doporučit ty nejlepší gurmánské zážitky nejen v Praze a Berlíně.
Co udělá klasický Berlíňan v neděli? Správně, zajde na snídani. Ať už ráno v 6 hodin při cestě z baru, okolo 10 hodiny s rodinkou nebo po 11 hodině na klasický nedělní brunch s přáteli.
Proč piknikovat? Protože nejlépe chutná pod otevřeným nebem a jde o multidimenzionální požitek. Navíc se nemusíte téměř v ničem omezovat a také se rozhodnout, jaký výhled a společnost si zvolíte.
Turisté a cestovatelé mohou v současné době jen snít o oblíbených destinacích, jako jsou New York, Paříž nebo Tel Aviv. Létat se nikomu nechce, a když cestovat, tak nanejvýš autem do sousední země. Nemusíte však cestovat daleko… Stačí do Berlína, …
Dobré jídlo, veselá nálada a živá hudba, to je 13. ročník tradičních francouzských trhů, který se koná od 14.-19. července, denně od 10 do 22 hodin na pražské Kampě.
Že gastronomická branže patří k nejvíce postiženým, je všeobecně známo. Jak jí pomoci, o tom se hodně diskutuje a existuje mnoho nápadů, doporučení a spekulací. Se zajímavým nápadem přišlo vedení města Vídeň. Možná inspirace i pro Prahu?
Kdo jiný by mohl říct víc k tomu, jaká je aktuální situace na tuzemské kulinární scéně, než vydavatel prvního a nejznámějšího gastronomického průvodce v Česku a zakladatel Prague Food Festivalu. Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s Pavlem Maurerem!
Věnujte následující sobotu zážitkům a nešetřete s nimi! Vydejte se na Trhy na Plovárně, které v týdení pravidelnosti ostartují právě 6. června. Čekají na vás lokální suroviny, ale i plavba parníkem, která bude u příležitosti zahájení zdarma.
Konečně můžu napsat tyto řádky – byli jsme v restauraci! Jak proběhl po dvou měsících gurmánský večer v Berlíně?
Když napíšu F&B HEROES, plno lidí řekne: neznám. Když ale tento název uslyší hoteliéři a gastronomové, zbystří. F&B Heroes je totiž tým mezinárodních špičkových odborníků, kteří jsou poradci pro nejlepší koncepty a systémy v hotelové a restaurační branži.
Od pondělí mohou být otevřené zahrádky. Že by se gastronomický svět začal navracet k normálu? Zdánlivě ano, avšak pod rouškou absurdity a strachu, protože pravidla jsou často nedotažená a informace od vlády nejasné. Přesto rozjezd na mnoha místech proběhl rychlostí …
Jak pomoci restauracím je v Berlíně jedním z největších témat. Koho dnes zajímá tak důležité téma, že vydavatelství Burda v těchto dnech převzalo pro německý trh licenci nejznámějšího světového hotelového a restauračního průvodce Gault&Millau, když lidé neví, zda ten “jejich” …
Káva je požitek, káva je závislost, káva je radost, káva je životní styl! Tak pokud to sedí i na vás, pak možná patříte mezi ty, kteří zároveň nadšeně prostřídávají kávová zrna, ochutnávají jejich rozmanité chutě a zajímají se o malé …
Lásku ke kvalitní gastronomii nezastavil ani koronavirus. Michelinská restaurace Field vaří dál, jen někomu jinému, než bylo zvykem – lidem v první linii, kteří drží otěže tempa šíření pandemie pevně ve svých rukou a díky kterým snad už bude tato …
Je to nejslavnější hotel Německa, při svých návštěvách v něm nocuje pravidelně britská královna i další významní státnici. A je to stejný hotel, ze kterého kdysi během tiskové konference málem upustil z balkonu dítě Michael Jackson před zraky novinářů z …
Jak se podepisuje epidemie koronaviru na vinařství v České republice a co se kvůli ní z/mění? Na naše otázky odpovídá enolog Jan Stávek.
Čeká nás s největší pravděpodobností české léto. Mnozí z nás už teď vybírají destinace, které jsme kvůli exotice zanedbávali a které se teď chystáme znovu objevovat. Trend znovuobjevení si však kromě krásných českých míst zaslouží i české produkty. Ať už …
Pokud jste milovníci šumivých vín, pak jste již slyšeli o pojmu sabráž – elegantní sommeliérské disciplíně, která spočívá v otevírání láhve v prvé řadě šavlí, ale poslední dobou se experimentuje také s jinými a často kuriózními předměty. Pojďte se s …
Tereza Gondková je žena činu, která se nezalekne žádné výzvy. Svou milovanou cukrařinou žije a díky rodinnému podniku Ollies si dnes může plnit sny.
SOUTĚŽ:
Vyhrajte pobyt na dvě noci v Deluxe pokoji pro 2 osoby se snídaní, s welcome drinkem, domácími čokoládovými pralinkami, s denní ochutnávkou vín a sýrů v lobby baru a s neomezenou relaxací ve SPA Ecsotica. Voucher je platný do konce roku 2020.
Pravidla ZDE
ALCHYMIST GRAND HOTEL & …
Obchod s čistě rostlinnnou zdravou výživou, kosmetikou a ekodrogerií World Vegan své dveře ani přes nepříznivé období nezavřel. Naopak, zejména v této době je potřeba zvýšit péči o své zdraví, myslí si majitel Mirek Jandáček a popisuje, jak celou situaci …
SOUTĚŽ:
Vyhrajte pobyt na dvě noci se snídaní pro dvě osoby v luxusním suite berlínského hotelu ELLINGTON a to včetně tříchodové večeře párované s víny v ikonické restauraci DUKE. Voucher je platný do konce roku 2020.
Pravidla ZDE
ELLINGTON HOTEL BERLIN se svými 285 pokoji a apartmány a vynikající restaurací …
Máme pro vás exkluzivní rozhovor s chefem, který má co říct – s Honzou Punčochářem – majitelem vyhlášeného pražského podniku U Matěje a porotcem MasterChef. O čem jiném jsme se mohli bavit, než o aktuální situaci na kulinární scéně – …
Německá vláda si začíná stěžovat, že lidé v době krize pijí více alkoholu. Spotřeba prý za poslední týdny stoupla o 17 %.
Vydat se dnes do restaurace je vzpomínka na dobu minulou. A tak listuji kulinářskými magazíny a sním o tom, kam všude zajdu, až se brány restaurací zase otevřou. A takto vypadá moje dream menu.
Je čas na změny, je čas na pomoc, je čas na hrdinské činy! Restaurační a winebarovou scénu v Česku zahraňují vinaři se svým projektem Drinking Against Sinking, přidejte se!
Včera podepsalo víc než 600 majitelů restaurací v Berlíně otevřený dopis berlínskému starostovi, týkající se jejich situace v době současné pandemie.
Situace si žádá změny a vzhledem k tomu, že Češi jsou kreativním národem, který si – jak vidno z historie – uměl vždy poradit i za časů nepříznivých, tak tomu není jinak ani nyní. Podnikatelské koncepty se transformují do jiné …
Podařila se nám celkem neuvěřitelná věc. Dostat recept a návod přípravy speciality od špičkového šéfkuchaře z Berlína, Davida Kikilluse, majitele Michelina.
Pekaři pečou na maximum a restaurace vaří dál, takže není třeba vymazat ze života příjemné kulinární zážitky! Jen se v některých podnicích lehce proměnil koncept s ohledem na vládní omezení. Jak?
Současné moderní cukrárny a kavárny nabízejí sofistikované zákusky, které jsou na pohled stejně krásné, jako jsou lahodné. Ale my stále prahneme po osvědčené tradici, která nikdy nezklame. Zajímá vás, co si dát v berlínské cukrárně? No přeci tradiční Baumkuchen! …