Gourmet

Gastro novinky z první ruky! Testujeme nové podniky a produkty, abychom mohli doporučit ty nejlepší gurmánské zážitky nejen v Praze a Berlíně.


U vína funguje osobní kontakt

René Vrátil je zapálený výrobce vína tělem i duší a samozřejmě jeho milovník. V roce 2008 držel v ruce první láhev z Arte Vini – vinařství, které vzniklo jako nápad tří kamarádů, primárně s cílem…

JÍDLO V HLAVNÍ ROLI: Siven ze Salabky

Gastronomický seriál s receptem! Společně navštívíme rozmanité kulinární podniky, kde nám jejich šéfkuchaři prozradí, proč se vydali cestou, která definuje styl jejich restaurace, kde čerpají inspiraci, jaké jsou jejich plány nebo názor na současnou kulinární…

Vítejte v Salonu vín!

Začněte prohlídkou zámku a poté se střemhlav ponořte do jeho podzemí. Do tak trochu jiného sklepa, než na který jste ze zámeckých expozic zvyklí. Tento je totiž posvátným chrámem všech milovníků vína.

4 gurmánské tipy na letní Prahu

Letní Praha je plná kulturních akcí a festivalů, ze kterých si vybere opravdu každý. Pro fanoušky gastronomie a gurmánských zážitků to platí dvojnásob. Ať už jste milovníky zmrzliny, bublinek nebo něčeho ostřejšího, připravili jsme pro…

7 metod domácí přípravy kávy

Svět kávy je rozmanitý a přitažlivost tohoto jedinečného nápoje nepolevuje. Dobrá káva ale neznamená jen kvalitní a vhodně upražená zrna, ale i jejich poctivou přípravu. Roste obliba kávy od malých pražíren, ale i možností, jak…

Piknik je nejlepší restaurací

Proč piknikovat? Protože nejlépe chutná pod otevřeným nebem a jde o multidimenzionální požitek. Navíc se nemusíte téměř v ničem omezovat a také se rozhodnout, jaký výhled a společnost si zvolíte.

Na cestu kolem světa do Berlína

Turisté a cestovatelé mohou v současné době jen snít o oblíbených destinacích, jako jsou New York, Paříž nebo Tel Aviv. Létat se nikomu nechce, a když cestovat, tak nanejvýš autem do sousední země. Nemusíte však…
Prázdná restaurace

Jak pomoci gastropodnikům

Že gastronomická branže patří k nejvíce postiženým, je všeobecně známo. Jak jí pomoci, o tom se hodně diskutuje a existuje mnoho nápadů, doporučení a spekulací. Se zajímavým nápadem přišlo vedení města Vídeň. Možná inspirace i…

Pavel Maurer: Už žádné kančí na dančím!

Kdo jiný by mohl říct víc k tomu, jaká je aktuální situace na tuzemské kulinární scéně, než vydavatel prvního a nejznámějšího gastronomického průvodce v Česku a zakladatel Prague Food Festivalu. Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s…

Startují Trhy na Plovárně

Věnujte následující sobotu zážitkům a nešetřete s nimi! Vydejte se na Trhy na Plovárně, které v týdení pravidelnosti ostartují právě 6. června. Čekají na vás lokální suroviny, ale i plavba parníkem, která bude u příležitosti…
Tortily v papírovém obalu

Kam kráčíš, gastronomie?

Když napíšu F&B HEROES, plno lidí řekne: neznám. Když ale tento název uslyší hoteliéři a gastronomové, zbystří. F&B Heroes je totiž tým mezinárodních špičkových odborníků, kteří jsou poradci pro nejlepší koncepty a systémy v hotelové…

Nečekaně rychlý rozjezd pod rouškou absurdity

Od pondělí mohou být otevřené zahrádky. Že by se gastronomický svět začal navracet k normálu? Zdánlivě ano, avšak pod rouškou absurdity a strachu, protože pravidla jsou často nedotažená a informace od vlády nejasné. Přesto rozjezd…

Billboardová kuchařka v ulicích Berlína

Jak pomoci restauracím je v Berlíně jedním z největších témat. Koho dnes zajímá tak důležité téma, že vydavatelství Burda v těchto dnech převzalo pro německý trh licenci nejznámějšího světového hotelového a restauračního průvodce Gault&Millau, když…

Káva z malých pražíren

Káva je požitek, káva je závislost, káva je radost, káva je životní styl! Tak pokud to sedí i na vás, pak možná patříte mezi ty, kteří zároveň nadšeně prostřídávají kávová zrna, ochutnávají jejich rozmanité chutě…

Michelinské obědy pro nemocnice

Lásku ke kvalitní gastronomii nezastavil ani koronavirus. Michelinská restaurace Field vaří dál, jen někomu jinému, než bylo zvykem – lidem v první linii, kteří drží otěže tempa šíření pandemie pevně ve svých rukou a díky…

O stupeň zdravější grilování

Čeká nás s největší pravděpodobností české léto. Mnozí z nás už teď vybírají destinace, které jsme kvůli exotice zanedbávali a které se teď chystáme znovu objevovat. Trend znovuobjevení si však kromě krásných českých míst zaslouží…

Zkuste si sabráž!

Pokud jste milovníci šumivých vín, pak jste již slyšeli o pojmu sabráž – elegantní sommeliérské disciplíně, která spočívá v otevírání láhve v prvé řadě šavlí, ale poslední dobou se experimentuje také s jinými a často…

Jedeme dál!

Obchod s čistě rostlinnnou zdravou výživou, kosmetikou a ekodrogerií World Vegan své dveře ani přes nepříznivé období nezavřel. Naopak, zejména v této době je potřeba zvýšit péči o své zdraví, myslí si majitel Mirek Jandáček…

Virtuální menu snů

Vydat se dnes do restaurace je vzpomínka na dobu minulou. A tak listuji kulinářskými magazíny a sním o tom, kam všude zajdu, až se brány restaurací zase otevřou. A takto vypadá moje dream menu.
1 2 3 4 5 6 7 8

Nejčtenější