Gastro novinky z první ruky! Testujeme nové podniky a produkty, abychom mohli doporučit ty nejlepší gurmánské zážitky nejen v Praze a Berlíně.
U vína funguje osobní kontakt
René Vrátil je zapálený výrobce vína tělem i duší a samozřejmě jeho milovník. V roce 2008 držel v ruce první láhev z Arte Vini – vinařství, které vzniklo jako nápad tří kamarádů, primárně s cílem…
Nejen o řízcích v chlebu a záchraně gastroscény s Taste of Prague
„Jsem životní optimista, který rád jí a cestuje a rád o tom píše a vypráví ostatním,“ říká o sobě Jan Valenta, který společně s manželkou Zuzkou založil Taste of Prague – nápaditý projekt, jehož původním…
JÍDLO V HLAVNÍ ROLI: Siven ze Salabky
Gastronomický seriál s receptem! Společně navštívíme rozmanité kulinární podniky, kde nám jejich šéfkuchaři prozradí, proč se vydali cestou, která definuje styl jejich restaurace, kde čerpají inspiraci, jaké jsou jejich plány nebo názor na současnou kulinární…
Vítejte v Salonu vín!
Začněte prohlídkou zámku a poté se střemhlav ponořte do jeho podzemí. Do tak trochu jiného sklepa, než na který jste ze zámeckých expozic zvyklí. Tento je totiž posvátným chrámem všech milovníků vína.
4 gurmánské tipy na letní Prahu
Letní Praha je plná kulturních akcí a festivalů, ze kterých si vybere opravdu každý. Pro fanoušky gastronomie a gurmánských zážitků to platí dvojnásob. Ať už jste milovníky zmrzliny, bublinek nebo něčeho ostřejšího, připravili jsme pro…
7 metod domácí přípravy kávy
Svět kávy je rozmanitý a přitažlivost tohoto jedinečného nápoje nepolevuje. Dobrá káva ale neznamená jen kvalitní a vhodně upražená zrna, ale i jejich poctivou přípravu. Roste obliba kávy od malých pražíren, ale i možností, jak…
5 tipů na nejautentičtější snídaně v Berlíně
Co udělá klasický Berlíňan v neděli? Správně, zajde na snídani. Ať už ráno v 6 hodin při cestě z baru, okolo 10 hodiny s rodinkou nebo po 11 hodině na klasický nedělní brunch s přáteli.
Piknik je nejlepší restaurací
Proč piknikovat? Protože nejlépe chutná pod otevřeným nebem a jde o multidimenzionální požitek. Navíc se nemusíte téměř v ničem omezovat a také se rozhodnout, jaký výhled a společnost si zvolíte.
Na cestu kolem světa do Berlína
Turisté a cestovatelé mohou v současné době jen snít o oblíbených destinacích, jako jsou New York, Paříž nebo Tel Aviv. Létat se nikomu nechce, a když cestovat, tak nanejvýš autem do sousední země. Nemusíte však…
Francie v Praze! Nenechte si ujít dobroty ze země galského kohouta
Dobré jídlo, veselá nálada a živá hudba, to je 13. ročník tradičních francouzských trhů, který se koná od 14.-19. července, denně od 10 do 22 hodin na pražské Kampě.
Jak pomoci gastropodnikům
Že gastronomická branže patří k nejvíce postiženým, je všeobecně známo. Jak jí pomoci, o tom se hodně diskutuje a existuje mnoho nápadů, doporučení a spekulací. Se zajímavým nápadem přišlo vedení města Vídeň. Možná inspirace i…
Pavel Maurer: Už žádné kančí na dančím!
Kdo jiný by mohl říct víc k tomu, jaká je aktuální situace na tuzemské kulinární scéně, než vydavatel prvního a nejznámějšího gastronomického průvodce v Česku a zakladatel Prague Food Festivalu. Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s…
Startují Trhy na Plovárně
Věnujte následující sobotu zážitkům a nešetřete s nimi! Vydejte se na Trhy na Plovárně, které v týdení pravidelnosti ostartují právě 6. června. Čekají na vás lokální suroviny, ale i plavba parníkem, která bude u příležitosti…
Zpět do berlínských restaurací
Konečně můžu napsat tyto řádky – byli jsme v restauraci! Jak proběhl po dvou měsících gurmánský večer v Berlíně?
Kam kráčíš, gastronomie?
Když napíšu F&B HEROES, plno lidí řekne: neznám. Když ale tento název uslyší hoteliéři a gastronomové, zbystří. F&B Heroes je totiž tým mezinárodních špičkových odborníků, kteří jsou poradci pro nejlepší koncepty a systémy v hotelové…
Nečekaně rychlý rozjezd pod rouškou absurdity
Od pondělí mohou být otevřené zahrádky. Že by se gastronomický svět začal navracet k normálu? Zdánlivě ano, avšak pod rouškou absurdity a strachu, protože pravidla jsou často nedotažená a informace od vlády nejasné. Přesto rozjezd…
Billboardová kuchařka v ulicích Berlína
Jak pomoci restauracím je v Berlíně jedním z největších témat. Koho dnes zajímá tak důležité téma, že vydavatelství Burda v těchto dnech převzalo pro německý trh licenci nejznámějšího světového hotelového a restauračního průvodce Gault&Millau, když…
Káva z malých pražíren
Káva je požitek, káva je závislost, káva je radost, káva je životní styl! Tak pokud to sedí i na vás, pak možná patříte mezi ty, kteří zároveň nadšeně prostřídávají kávová zrna, ochutnávají jejich rozmanité chutě…
Michelinské obědy pro nemocnice
Lásku ke kvalitní gastronomii nezastavil ani koronavirus. Michelinská restaurace Field vaří dál, jen někomu jinému, než bylo zvykem – lidem v první linii, kteří drží otěže tempa šíření pandemie pevně ve svých rukou a díky…
Nejslavnější berlínský hotel vaří pro bezdomovce
Je to nejslavnější hotel Německa, při svých návštěvách v něm nocuje pravidelně britská královna i další významní státnici. A je to stejný hotel, ze kterého kdysi během tiskové konference málem upustil z balkonu dítě Michael…
Víno a pandemie v Česku
Jak se podepisuje epidemie koronaviru na vinařství v České republice a co se kvůli ní z/mění? Na naše otázky odpovídá enolog Jan Stávek.
O stupeň zdravější grilování
Čeká nás s největší pravděpodobností české léto. Mnozí z nás už teď vybírají destinace, které jsme kvůli exotice zanedbávali a které se teď chystáme znovu objevovat. Trend znovuobjevení si však kromě krásných českých míst zaslouží…
Zkuste si sabráž!
Pokud jste milovníci šumivých vín, pak jste již slyšeli o pojmu sabráž – elegantní sommeliérské disciplíně, která spočívá v otevírání láhve v prvé řadě šavlí, ale poslední dobou se experimentuje také s jinými a často…
#restartpodnikani Nebeské dezerty z Ollies
Tereza Gondková je žena činu, která se nezalekne žádné výzvy. Svou milovanou cukrařinou žije a díky rodinnému podniku Ollies si dnes může plnit sny.
SOUTĚŽ PRAHA: Vyhrajte pobyt na dvě noci v Deluxe pokoji pro 2 osoby se snídaní v Alchymist Grand Hotel & Spa.
SOUTĚŽ: Vyhrajte pobyt na dvě noci v Deluxe pokoji pro 2 osoby se snídaní, s welcome drinkem, domácími čokoládovými pralinkami, s denní ochutnávkou vín a sýrů v lobby baru a s neomezenou relaxací ve SPA Ecsotica. Voucher je platný do konce…
Jedeme dál!
Obchod s čistě rostlinnnou zdravou výživou, kosmetikou a ekodrogerií World Vegan své dveře ani přes nepříznivé období nezavřel. Naopak, zejména v této době je potřeba zvýšit péči o své zdraví, myslí si majitel Mirek Jandáček…
SOUTĚŽ BERLÍN: Vyhrajte pobyt na dvě noci se snídaní pro dvě osoby v luxusním suite berlínského hotelu ELLINGTON
SOUTĚŽ: Vyhrajte pobyt na dvě noci se snídaní pro dvě osoby v luxusním suite berlínského hotelu ELLINGTON a to včetně tříchodové večeře párované s víny v ikonické restauraci DUKE. Voucher je platný do konce roku 2020. Pravidla ZDE ELLINGTON HOTEL…
Vařte vývar a zprávy čtěte jednou denně
Máme pro vás exkluzivní rozhovor s chefem, který má co říct – s Honzou Punčochářem – majitelem vyhlášeného pražského podniku U Matěje a porotcem MasterChef. O čem jiném jsme se mohli bavit, než o aktuální…
Alkoholfrei v karanténě?
Německá vláda si začíná stěžovat, že lidé v době krize pijí více alkoholu. Spotřeba prý za poslední týdny stoupla o 17 %.
Virtuální menu snů
Vydat se dnes do restaurace je vzpomínka na dobu minulou. A tak listuji kulinářskými magazíny a sním o tom, kam všude zajdu, až se brány restaurací zase otevřou. A takto vypadá moje dream menu.