Gourmet

Gastro novinky z první ruky! Testujeme nové podniky a produkty, abychom mohli doporučit ty nejlepší gurmánské zážitky nejen v Praze a Berlíně.


frea-restaurace-berlin-vegan-zero-waste-menu

5x berlínské jídlo z budoucnosti

Restaurace, které pěstují vlastní bylinky a saláty. Supermarkety, které mají vlastní chov ryb, programovaný růst zeleniny a bylinek. Kavárny, které neprodukují žádný odpad. Aktuální příklady z Berlína ukazují úspěšné pokusy, jak může výroba a prodej…

4 x 11 je symbol Svatomartinského vína

Pojďme hledat na koronaviru také světlé stránky! Jednou z nich je Svatomartinské víno, které se letos díky lockdownu bude doslova „lokat doma“, ale hlavně si jej díky tomu bude moci řada z nás otevřít na…

Anna Grosmanová jako Foodpioneer

Dívka z velkého města s duší venkovanky, která klestí cestu světem gastronomie a produkce potravin lidem, kteří na to v dnešní desinformační době nemají čas, tvrdí o sobě Anna Grosmanová. Její blog Foodpioneer je kukátkem…

Hejlík vyhlásil foodblogy roku

Nezáviděníhodná byla role porotců, kteří letos vybírali z téměř 300 českých foodblogů, aby nakonec mohli zvolit vítěze sedmi kategorií a jednoho absolutního. Tím se stal blog Neplecha na plechu, druhou cenu si odnesla Karolína Four…

Šampaňské od Brada Pitta

Rodiny Jolie-Pitt a Perrin, které z rosé vína Chateau Miraval vytvořily příběh s globálním úspěchem, představují svůj nový projekt: FLEUR DE MIRAVAL. Je to jediný šampaňský dům, který je věnován výhradně růžovému šampaňskému. 15. října…

Současná gastroscéna očima Lukáše Hejlíka

Těm, kteří se zajímají o tuzemskou kulinární scénu nemá smysl představovat Lukáše Hejlíka, food blogera, herce, spisovatele a tvůrce populární Gastromapy. Jak vnímá současnou atmosféru na poli gastronomie a do jaké míry s ní zaštěrchal…

Berlínský proviant

Není žádnou novinkou, že restaurace to v dnešní době nemají lehké. Pokud se dá ještě sedět venku, tak můžou gastronomové na chvíli vydechnout. Ale co se stane, až tato možnost nebude? Mnozí z nich už…

Nejlepší black cod v Berlíně

Od té doby, co jsem u Nobuyuki Matsuhisa v Malibu ochutnala “black cod – černou tresku”, dávám si tuto specialitu všude, kde ji najdu na lístku. Často je to však jen slabý odvar, daleko vzdálený…

Umění dělat dorty jinak

V Defidu Cakes dělají dorty jinak, netradičně, a nebojí se experimentovat. Dorty už nejsou pouze o chuti, ale i o estetice, a to ví moc dobře Daria Kulachek z Defidu cakes.

Praha se probouzí z kulinárního kómatu

Svět se nezastavil, jede se dál, natož na poli gastronomickém. Ale k tomu, aby se kulinární kolovrátek pořádně roztočil, je potřeba v sobě znovu aktivovat hon za chuťovými p(r)ožitky. Praha se totiž začíná probouzet z…

ZÁŘÍ: Kam vyrazit v Praze a Berlíně

Obě metropole se po skončení prázdnin hlásí s řadou zajímavých kulturních eventů, kde nechybí gastronomie, umění ani architektura. Je z čeho vybírat a my vám proto přinášíme naše redakční tipy na akce, které nás v…

U vína funguje osobní kontakt

René Vrátil je zapálený výrobce vína tělem i duší a samozřejmě jeho milovník. V roce 2008 držel v ruce první láhev z Arte Vini – vinařství, které vzniklo jako nápad tří kamarádů, primárně s cílem…
1 2 3 4 5 6 7 8

Nejčtenější