Gourmet

Gastro novinky z první ruky! Testujeme nové podniky a produkty, abychom mohli doporučit ty nejlepší gurmánské zážitky nejen v Praze a Berlíně.


frea-restaurace-berlin-vegan-zero-waste-menu

5x berlínské jídlo z budoucnosti

Restaurace, které pěstují vlastní bylinky a saláty. Supermarkety, které mají vlastní chov ryb, programovaný růst zeleniny a bylinek. Kavárny, které neprodukují žádný odpad. Aktuální příklady z Berlína ukazují úspěšné pokusy, jak může výroba a prodej potravin v blízké době vypadat. …

4 x 11 je symbol Svatomartinského vína

Pojďme hledat na koronaviru také světlé stránky! Jednou z nich je Svatomartinské víno, které se letos díky lockdownu bude doslova „lokat doma“, ale hlavně si jej díky tomu bude moci řada z nás otevřít na čas – tedy přesně 11. …

Anna Grosmanová jako Foodpioneer

Dívka z velkého města s duší venkovanky, která klestí cestu světem gastronomie a produkce potravin lidem, kteří na to v dnešní desinformační době nemají čas, tvrdí o sobě Anna Grosmanová. Její blog Foodpioneer je kukátkem do výroben a na pole, …

Hejlík vyhlásil foodblogy roku

Nezáviděníhodná byla role porotců, kteří letos vybírali z téměř 300 českých foodblogů, aby nakonec mohli zvolit vítěze sedmi kategorií a jednoho absolutního. Tím se stal blog Neplecha na plechu, druhou cenu si odnesla Karolína Four a bronz získal pár z …

Šampaňské od Brada Pitta

Rodiny Jolie-Pitt a Perrin, které z rosé vína Chateau Miraval vytvořily příběh s globálním úspěchem, představují svůj nový projekt: FLEUR DE MIRAVAL. Je to jediný šampaňský dům, který je věnován výhradně růžovému šampaňskému. 15. října uvede Fleur de Miraval růžové …

Současná gastroscéna očima Lukáše Hejlíka

Těm, kteří se zajímají o tuzemskou kulinární scénu nemá smysl představovat Lukáše Hejlíka, food blogera, herce, spisovatele a tvůrce populární Gastromapy. Jak vnímá současnou atmosféru na poli gastronomie a do jaké míry s ní zaštěrchal koronavirus?

Berlínský proviant

Není žádnou novinkou, že restaurace to v dnešní době nemají lehké. Pokud se dá ještě sedět venku, tak můžou gastronomové na chvíli vydechnout. Ale co se stane, až tato možnost nebude? Mnozí z nich už přemýšlejí, jak se připravit na …

Nejlepší black cod v Berlíně

Od té doby, co jsem u Nobuyuki Matsuhisa v Malibu ochutnala “black cod – černou tresku”, dávám si tuto specialitu všude, kde ji najdu na lístku. Často je to však jen slabý odvar, daleko vzdálený originálu. Nyní jsem ale byla …

Umění dělat dorty jinak

V Defidu Cakes dělají dorty jinak, netradičně, a nebojí se experimentovat. Dorty už nejsou pouze o chuti, ale i o estetice, a to ví moc dobře Daria Kulachek z Defidu cakes.

Praha se probouzí z kulinárního kómatu

Svět se nezastavil, jede se dál, natož na poli gastronomickém. Ale k tomu, aby se kulinární kolovrátek pořádně roztočil, je potřeba v sobě znovu aktivovat hon za chuťovými p(r)ožitky. Praha se totiž začíná probouzet z kulinárního komatu, tak jí to …

Konzervujeme krajinu a její příběhy v alkoholovém médiu

„Naše blbnutí je hra pro nejmajetnější, tvoříme totiž věci zbytné,“ říká Ondra Kopička z projektu LANDCRAFT. Vystudovaný dirigent se společně s Petrem – vědcem z bývalé laboratoře profesora Holého – uchýlil k hédonismu v podobě lihovaru a k překládání filmů s ekologickou a zemědělskou …

Toulky Berlínem – díl 5. Berlínská gastronomie

V dnešním díle vám ukážeme něco, za čím jezdí do Berlína stále více turistů – pověstnou místní gastronomií! Můžete tu ochutnat jídla opravdu z celého světa, první příčku oblíbenosti však dlouhodobě drží currywurst, který zde v minulosti dokonce měl i …

ZÁŘÍ: Kam vyrazit v Praze a Berlíně

Obě metropole se po skončení prázdnin hlásí s řadou zajímavých kulturních eventů, kde nechybí gastronomie, umění ani architektura. Je z čeho vybírat a my vám proto přinášíme naše redakční tipy na akce, které nás v Praze a Berlíně nejvíce zaujaly. …

U vína funguje osobní kontakt

René Vrátil je zapálený výrobce vína tělem i duší a samozřejmě jeho milovník. V roce 2008 držel v ruce první láhev z Arte Vini – vinařství, které vzniklo jako nápad tří kamarádů, primárně s cílem dodávat víno do gastronomie. Jak …

JÍDLO V HLAVNÍ ROLI: Siven ze Salabky

Gastronomický seriál s receptem! Společně navštívíme rozmanité kulinární podniky, kde nám jejich šéfkuchaři prozradí, proč se vydali cestou, která definuje styl jejich restaurace, kde čerpají inspiraci, jaké jsou jejich plány nebo názor na současnou kulinární scénu. Kromě toho nám vždy …

Vítejte v Salonu vín!

Začněte prohlídkou zámku a poté se střemhlav ponořte do jeho podzemí. Do tak trochu jiného sklepa, než na který jste ze zámeckých expozic zvyklí. Tento je totiž posvátným chrámem všech milovníků vína.

4 gurmánské tipy na letní Prahu

Letní Praha je plná kulturních akcí a festivalů, ze kterých si vybere opravdu každý. Pro fanoušky gastronomie a gurmánských zážitků to platí dvojnásob. Ať už jste milovníky zmrzliny, bublinek nebo něčeho ostřejšího, připravili jsme pro vás 4 tipy, které si …

7 metod domácí přípravy kávy

Svět kávy je rozmanitý a přitažlivost tohoto jedinečného nápoje nepolevuje. Dobrá káva ale neznamená jen kvalitní a vhodně upražená zrna, ale i jejich poctivou přípravu. Roste obliba kávy od malých pražíren, ale i možností, jak si ji připravit. Každá metoda …
1 2 3 4 5 6 7 8

Nejčtenější