Gastro novinky z první ruky! Testujeme nové podniky a produkty, abychom mohli doporučit ty nejlepší gurmánské zážitky nejen v Praze a Berlíně.
Vodní dýmky už nejsou jen doménou čajoven, nebo vzpomínkami na exotické cesty. Dnes vznikají shisha lounge s designovými dýmkami i v luxusních hotelech.Vodní dýmky už nejsou jen doménou čajoven, nebo vzpomínkami na exotické cesty. Dnes vznikají shisha lounge s designovými dýmkami i …
Bláznivé? Rozhodně ne z uměleckého úhlu pohledu, kde kreativita nezná mezí, ale i z toho technologického, kde inovace rostou jako houby po dešti. Vyzkoušejte projekt Cyberdog!Bláznivé? Rozhodně ne z uměleckého úhlu pohledu, kde kreativita nezná mezí, ale i z toho technologického, kde …
Pak nesmíte chybět na největším kávovém festivalu v Česku – Prague Coffee Festivalu.Milujete vůni kávy, užíváte si její přípravu a její senzorické vlastnosti, když si ji labužnicky vychutnáváte?
Podzim je pro čtyři kamarády, kteří se rozhodli spojit dohromady své zkušenosti, nejoblíbenější část roku a k tomu patří i zvěřina, kterou s podzimními surovinami připraví u společné večeře u jednoho stolu.Podzim je pro čtyři kamarády, kteří se rozhodli spojit dohromady své zkušenosti, nejoblíbenější část …
Co je SAGE? „Jsme restaurace, plážový bar, eventová a kulturní lokalita. Jsme milovníci masa, vegetariáni a veganové. Milujeme dobré jídlo, dobré nápoje a rádi děláme dobré party.“Co je SAGE? „Jsme restaurace, plážový bar, eventová a kulturní lokalita. Jsme milovníci masa, vegetariáni a veganové. …
Blíží se událost, kterou by si ve svém diáři měli zapsat ti, kteří přemýšlí nad zdravým životním stylem, seberozvojem, vědomým přístupem či životním prostředí. O víkendu 21.—22. září proběhne na pražském výstavišti podzimní Evolution – festival pro všechny, kteří to vidí …
Šéfkuchař David Kikillus: „Mým cílem je určitě získat Michelinskou hvězdu. Když ji jednou máte, chcete ji zpět. Všichni pracujeme na tom, aby se to v dohledné budoucnosti stalo.“Šéfkuchař David Kikillus: „Mým cílem je určitě získat Michelinskou hvězdu. Když ji jednou máte, chcete …
Ať už se jedná o After-Work-Drink, Aperitiv pro začátek nekončící noci nebo date point, vše je možné.Ať už se jedná o After-Work-Drink, Apertif pro začátek nekončící noci nebo date point, vše je možné.
Kdo zná Zenkichi v Berlin-Mitte, ví, že oba provozovatelé Motoko Watanabe a Shaul Margulies mají velmi blízko k designu.Kdo zná Zenkichi v Berlin-Mitte, ví, že oba provozovatelé Motoko Watanabe a Shaul Margulies mají velmi blízko k designu.
Dream Food Bistro je povinná zastávka v případě, že vyrážíte na výlet na kole a chcete se zastavit na něco malého k snědku, ale i když jdete na procházku s dětmi, abyste si s nimi sami natočili smetanovou českou zmrzlinu a ony si vyhrály na prostorné zahrádce, …
Nejen v metropolích, ale i v menších městech se otevírá každou chvíli nová restaurace nebo bistro. Víte ale přesně, jaký je rozdíl mezi polévkami Ramen, Pho a Bún?Nejen v metropolích, ale i v menších městech se otevírá každou chvíli nová restaurace nebo bistro. …
Praha a food festivaly, kombinace, kterou milujeme snad všichni. Když k tomu přidáte skvělou gastronomii a ohled na životní prostředí, je to splněný sen. A jeden takový sen se uskuteční poslední prázdninový víkend v zahradách Trojského zámku.Praha a food festivaly, kombinace, kterou milujeme snad všichni. …
Co by byl náš svět bez gastronomie? Co by bylo město bez restaurací a barů? To si dokážeme sotva představit. Faktem však zůstává, že celá řada gourmetských průvodců ponechává vnitřní architekturu často stranou.Co by byl náš svět bez gastronomie? Co by …
Když přijedou známí k nám do Berlína, často se ptají, co zde je a není dovoleno. Tady krátký přehled některých aktuálních otázek.Když přijedou známí k nám do Berlína, často se ptají, co zde je a není dovoleno. Tady krátký přehled některých aktuálních …
Ve Vodičkově ulici je dům, který je pro mě nebezpečně okouzlující a to ze dvou důvodů.Ve Vodičkově ulici je dům, který je pro mě nebezpečně okouzlující a to ze dvou důvodů.
Vynikající jídlo, západ slunce, dechberoucí výhled a sklenka bublinek. Blížíme se vaší představě o dokonalém romantickém večeru? Přidejte k tomu ještě nevšední zážitek a máte před sebou jedinečnou večeři v oblacích.Vynikající jídlo, západ slunce, dechberoucí výhled a sklenka bublinek. Blížíme se vaší představě o dokonalém …
Potom vám doporučuji navštívit v Neuköllnu „CBS Kitchen and Shop“, kteří v rámci pop-upu budou celý víkend oslavovat levantskou kuchyni.Potom vám doporučuji navštívit v Neuköllnu „CBS Kitchen and Shop“, který v rámci pop-upu budou celý víkend oslavovat levantskou kuchyni.
Barová scéna zažívá na celém světě mimořádnou renesanci. Nejinak je tomu i v německém hlavním městě. Rádi byste si také vyzkoušeli to nejlepší ze současné barové scény?Barová scéna zažívá na celém světě mimořádnou renesanci. Nejinak je tomu i v německém hlavním …
„Milujeme Asii,“ slýchávám čím dál tím častěji on mých přátel. Nejen kvůli tomu, že ji navštívili a dobrovolně podlehli její barevnosti, šťavnatosti a vstřícnosti. Přiznávám ale, že já také! Tak se čas od času snažím v Praze vyhledávat místa a zážitky, které mi ji …
A ty jsi tam ještě nebyla? Tam musíš, je tam cozy vibe! Tak jsem to přestala odkládat a vydala se do pražírny, pekárny a bistra v jednom — Alf & Bet na Palmovce. Musím přiznat, že to předčilo má očekávání.A ty jsi tam …
Bubliny k létu patří, bez něj by nebyla poctivě odstartovaná kulturní akce, pořádně rozjetá párty, důkladně prožitá dovolená. Zkrátka bubliny jsou vděčné, hodí se na začátek, v průběhu, i na konec, na oslavu vítězství i na zapití žalu.Bubliny k létu patří, bez něj by …
„S námi cesta chutná“ je motto společnosti JLV, tedy jídelních a lůžkových vozů, které letos slaví kulaté výročí. Již šedesát let zajišťují stravovací služby v dálkových vlacích Českých drah. Historicky byly jídelní vozy vždy součástí cestování, s tím rozdílem, že dříve byla doba …
Léto v Berlíně znamená vyrazit do přírody, k vodě, do restaurace s terasou či zahrádkou. Přesto ale existuje dost akcí, které lákají nejen turisty, ale i Berlíňany. Náš pravidelný kalendář akcí na červenec a srpen.Léto v Berlíně znamená vyrazit do přírody, k vodě, do restaurace …
V roce 1995 založil barman jménem Nick Jones v Londýně na adrese Greek Street 40 podnik vybavený starými židlemi a stoly – Soho House. Dnes je skupina Soho zavedeným podnikem s hotely a soukromými kluby na třiadvaceti místech po celém světě. V Německu najdeme Soho …
Máme za sebou World Class Cocktail Week, do kterého se opět zapojily desítky prestižních českých barů po celé republice. Během několikadenní oslavy koktejlové kultury pohostily vybrané podniky tisíce milovníků prémiové mixologie na míru ušitými drinky.Máme za sebou World Class Cocktail …
19. července začne tepat srdce náměstí 14. října na pražském Smíchově. Kousek od zrychleného Anděla budeme moci zpomalit a dovolit si bohémské okamžiky v objetí kreativních konceptů s duší. Startuje další pop-up Manifesto, přidáte se?19. července začne tepat srdce náměstí 14. října na …
Už dva roky ohrožuje berlínskou flóru a faunu nový vetřelec — rak.
Jiří Štift – muž, který se na tuzemské kulinární scéně zasadil o popularitu asijské kuchyně. Nejdříve ve vyhlášené restauraci Spices hotelu Mandarin Oriental, nyní jako klíčová tvář několikapatrového vzdušného podniku Sia – prostoru prostoupeného asijskou elegancí, vzrušující objevitelskou atmosférou a multidimenzionálním útokem …
„Pokaždé, když se vydám na cestu, říkám, že se vracím domů,“ prohlásila po svém vítězství Kay Cottee, která jako první žena nonstop a bez asistence na své jedenáctimetrové jachtě obeplula zeměkouli.„Pokaždé, když se vydám na cestu, říkám, že se vracím domů,“ …